Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
eksperiment

Dva mjeseca jeo samo krumpir: Izgubio 9,5 kg i smanjio kolesterol

\'krumpir sn-b.damis-070602\'
Arhiva VL
30.11.2010.
u 13:11

Chris Voight želio je dokazati američkim vlastima da bi krumpir trebao ostati dio prehrane u obrazovnim ustanovama te spriječiti inicijativu Medicinskog instituta koji tvrdi da bi ga trebalo zamijeniti drugim povrćem.

Chris Voight, izvršni direktor komisije za krumpir iz Washingtona, odlučio se prije dva mjeseca na neobičan eksperiment. Hranio se samo krumpirom da bi dokazao nutricionističku vrijednost toga povrća.

Time je želio dokazati američkim vlastima da bi krumpir trebao ostati dio prehrane u obrazovnim ustanovama te spriječiti inicijativu Medicinskog instituta koji tvrdi da bi ga trebalo zamijeniti drugim povrćem.

Tako je 45-godišnji Amerikanac 60 dana jeo isključivo krumpir začinjen soli i paprom te kuhan s malo ulja.

Po svršetku eksperimenta u ponedjeljak u ponoć, Voight je ustvrdio da mu takva prehrana nije narušila zdravlje, već da mu je to pomoglo izgubiti 9,5 kilograma i smanjiti kolesterol.

- Osjećam se odlično. Stalno sam bio pun energije i dobro sam spavao noću - kazao je Voight ne pokazujući zasićenje krumpirom koji je svakodnevno konzumirao:

- Zapravo već sutra namjeravam pojesti i krumpir, ali ću uz njega dodati još nešto. Želim salsu s govedinom uz pečeni krumpir te malo sladoleda i mlijeka.

Jedini negativan učinak koji je nakon dvomjesečne "torture" krumpirom Voight priznao bio je nedostatak vitamina A i E.

- Srećom, moja je težina bila malo prekomjerna pa sam imao dobre zalihe tih vitamina u sebi - zaključio je 45-godišnjak uz pozitivne ocjene o krumpiru kao dobrom izboru u prehrani, ali i uz tvrdnju da u slučaju takve dijete ljudi ne mogu u organizam unijeti sve što je potrebno.

Ključne riječi

Komentara 23

FI
fila
23:53 30.11.2010.

kam to sve k vragu ide i bumo jeli samo krumpir

OB
-obrisani-
14:07 30.11.2010.

Neki jedu krumpir zato sto ga vole, a neki zato sto moraju .... u Hrvatskoj vazi ovo drugo. PLJUC!

OB
-obrisani-
15:47 13.12.2010.

inače je poznato (ne dovoljno) da jedenje samo jedne namirnice dulje vremena brzo skida prekomjernu kilažu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije