Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
preko facebooka

Drogu nabavljali preko interneta iz Kine i prodavali kao osvježivače

laboratorij marihuane (1)
MUP
16.04.2012.
u 22:00

Opojne su tvari pakirali u paketiće od jednog grama i prodavali za 100 kn kao \'\'osvježivače\'\'

Da bi mogli prodavati drogu, dvojica su mladića iz Osijeka otvorila – obrt! “Robu” su nabavljali internetom čak iz daleke Kine. Prodavali su ju, tereti ih se, pod krinkom osvježivača prostora. Mrežu kupaca brzo su “ispleli”, i to preko najpopularnije društvene mreže Facebooka.

“Posao” su razradili do detalja. Obrt koji im je bio paravan na svoje je ime otvorio 22-godišnji M. Š. Vlasnik je potom zaposlio 20-godišnjeg kolegu R. M, koji mu je bio desna ruka. Internetom je stariji mladić kupovao veće količine zelene biljne te smeđe materije, kao i bijelog praha. Riječ je o tvarima u čijem je sastavu sintetski kanabinoid, a koji je na popisu opojnih droga.

Pošiljke iz Kine naručivali su na imena njihovih rođaka i prijatelja koji, neslužbeno doznajemo, nisu ni slutili u što su uvučeni. Drogu je M. Š. nabavljao i u Zagrebu te Zaprešiću od jedne zasada nepoznate osobe.

Dvojac je “osvježivače zraka” prepakiravao u paketiće od jednog grama, a cijena im je na tržištu bila stotinu kuna. Svoje su “proizvode” reklamirali na Facebooku, i to najčešće pod okriljem noći. Obrt preko kojeg je tekla prodaja droge registrirali su, doznajemo, kao sezonski. Zbivalo se to, tereti ih se, od travnja do listopada prošle godine, kada su i uhićeni. Protiv njih je nedavno podignuta optužnica zbog zloporabe droga pa će uskoro sjesti na optuženičku klupu Županijskog suda u Osijeku.

Komentara 6

DU
Deleted user
06:49 17.04.2012.

Tekst je u stilu: imam nocni ormaric i ne znam sto s njim po danu?! :-)

DU
Deleted user
22:23 16.04.2012.

\"Svoje su “proizvode” reklamirali na Facebooku, i to najčešće pod okriljem noći.\" :-))) Opasni statusi na fejsbuku obično idu \"pod okriljem noći\"! :-)))

MI
mica1111
06:59 17.04.2012.

...a pod okriljem dana ništa...facebook radi samo pod okriljem noći...:)))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije