Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAVRŠILI U REMETINCU

Bivšeg dožupana sumnjiče da je svom šogoru dodijelio poslove vrijedne 332.883 eura

Bivši dožupan Bjelovarsko-bilogorske županije Neven Ali? (arhivske fotografije)
Damir Spehar/PIXSELL
17.05.2024.
u 13:29

Sumnjiči ga se da je ravnateljima škola naložio da za opremanje škola namještajem  angažiraju baš tvrtku njegovog šogora, odnosno da postupaju  po uputama koje im Željko H davao.

Neven Alić, bivši bjelovarsko-bilogorski dožupan i njegov šogor Željko H., koji su u četvrtak uhićeni u zajedničkoj  akciji policije i USKOK-a, ispitani su na USKOK-u, nakon čega su dovedeni pred sutkinju istrage zagrebačkog Županijskog suda. USKOK je tražio da im se odredi istražni zatvor zbog mogućeg utjecaja na svjedoke, a sutkinja istrage prijedlog tužiteljstva je prihvatila. Tijekom istrage trebalo bi biti saslušano 29 svjedoka, a u međuvremenu je protiv Alića i njegovog šogora pokrenuta istraga zbog zloporabe položaja i ovlasti, odnosno poticanja  na zloporabu položaja i ovlasti. 

Alić se sumnjiči da je kao zamjenik župana Bjelovarsko-bilogorske županije, od ožujka 2018. do lipnja 2021., u dogovoru sa svojim šogorom, njegovoj tvrtki Interprodizajn iz Čazme dodjeljivao poslove na opremanju namještajem osnovnih i srednjih škola kojima je Županija bila osnivač. U to vrijeme župan je bio Damir Bajs, na području županije provodila se energetska obnova škola, a Alić je bio zadužen za dogovaranje tih poslova. Sumnjiči ga se da je ravnateljima škola naložio da za opremanje škola namještajem  angažiraju baš tvrtku njegovog šogora, odnosno da postupaju  po uputama koje im Željko H  davao.

Što se tiče Željka H., njega se sumnjiči da je poduzimao sve što je bilo potrebno, kako bi osigurao da ponuda njegove tvrtke bude najpovoljnija. Ravnatelji škola su poslušali Alićeve naputke, pa su tvrtki njegovog šogora dodijeljeni poslovi vrijedni najmanje 332.883 eura. Nakon što su svi ti poslovi i obavljeni, isporučeni su i računi koje je platila Županija, a plaćanje tih računa  šogorovoj tvrtki, kako se sumnja, odobrio je Alić. 

VEZANI ČLANCI: 

Alić je nekada bio poduzetnik, član HNS-a, od  2009. – 2013. bio član  je Županijske skupštine Bjelovarsko-bilogorske županije, a 2012. imenovan je predsjednikom Nadzornog odbora Vjesnik d.d. Zagreb i članom Nadzornog odbora Narodnih novina d.d. Zagreb. Od 2013. do 2021. bio zamjenik župana Bjelovarsko-bilogorske županije.

>>> FOTO Za ova zanimanja vlada veliki interes: Preporučuje se smanjivanje upisnih mjesta

Bivši dožupan Bjelovarsko-bilogorske županije Neven Ali? (arhivske fotografije)
1/9

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije