Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nema jasnih granica

Domovinski pokret: Postoje nelogičnosti oko pojave afričke svinjske kuge

Posavski Podgajci: U selima uz Savu prvi puta u Hrvatskoj pojavila se afrička svinjska kuga
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/7
23.09.2023.
u 13:20

Postavljaju i pitanje može li se sa 100-postotnom sigurnošću tvrditi da među svinjama nema onih koje su ušle u prvu fazu bolesti ili da su već prijenosnici bolesti kao i što ako je neka od ovih svinja ipak bolesna, a poslije nesreće su bježale po selu u kojem također ima svinjogojaca.

Dan poslije incidenta u kojem se kod Donjeg Miholjca prevrnuo kamion sa svinjama, koje su utovarene u Pačetinu, u Vukovarsko – srijemskoj županiji, oglasio se Domovinski pokret navodeći kako je najistočnija hrvatska županija gotovo očišćena od svinja. U priopćenju su pak ukazali na neke, kako navode, nelogičnosti s pojavom ove bolesti.

-Ne možemo ne primijetiti, baš kao i u slučaju prevrnutog kamiona, da mjesta naše županije koja su naseljena većinski glasačima SDSS-a, koalicijskih partnera HDZ-a, gotovo čarobno za sad nisu niti osjetila ovu opaku bolest. Dapače, kako je vidljivo, svoje svinje uredno tovare i prodaju, a njima je dovoljan i vizualni pregled životinja  - navode iz Domovinskog pokreta.

Postavljaju i pitanje može li se sa 100-postotnom sigurnošću tvrditi da među svinjama nema onih koje su ušle u prvu fazu bolesti ili da su već prijenosnici bolesti kao i što ako je neka od ovih svinja ipak bolesna, a poslije nesreće su bježale po selu u kojem također ima svinjogojaca.

VIDEO: Vučemilović o afričkoj svinjskoj kugi: 'To je udar na našu tradiciju, na naš način života'

POVEZANI ČLANCI:

- Jako puno nelogičnosti, bez jasno postavljenih granica. Osim ako te granice nije postavio koalicijski partner? Što rade župan Dekanić, ministar Banožić i ostala vladajuća svita kada je u pitanju borba za svinjogojce i ostale mještane Vukovarsko – srijemske županije? Očito ne rade ništa, posebice kada državni tajnik Pavić ima obraza izjaviti da je usmrćivanje 19.000 svinja - beznačajan gubitak.

Očito uplašeni za izborni rezultat, a ne za dobrobit uzgajivača, još uvijek se ne mogu odlučiti hoće ili neće dopustiti svinjokolje u dvorištima. Kada znamo da je većina svinja uzgajana za vlastite potrebe i o njima je ovisila egzistencija cijelih obitelji, kada je preko 400 OPG-a pred bankrotom - nebriga vladajućih nije prihvatljiva – stoji u priopćenju Domovinskog pokreta.

>> VIDEO Grbin o Grlić-Radmanu: 'Čovjek je ili glup ili namjerno kalkulira kako ne bi otvarao temu svojeg trgovačkog društva'

 

 

Komentara 2

Avatar jambo
jambo
00:35 24.09.2023.

Sad postali "veterinari a ni za svinje cuvati nisu.

DZ
Dzasmin
17:19 23.09.2023.

Izmisljena bolest isto kao i Covid.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije