Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
predstavljene ključne točke

Domovinski pokret: Zato što svoje volimo, minimalna plaća mora biti 5000 kuna neto

Miroslav Škoro i Ivan Penava u Vukovaru najavili kako zajedno izlaze na parlamentarne izbore
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/3
10.06.2020.
u 11:18

Domovinskom pokretu u središtu je svih politika hrvatski čovjek, obitelj i domovina, i zato nikada neće dati svoje vode, zemlju i šume, stoji u priopćenju

Domovinski pokret na parlamentarne izbore 2020. ide pod sloganom ''Zato što svoje volim'', poznatim stihom iz pjesme Miroslava Škore ''Sude mi''. Predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro u obraćanju putem društvenih mreža ukratko je predstavio i ključne točke programa Domovinskog pokreta.

"Dragi prijatelji, vrijeme je iznošenja izbornih programa i obećanja, i kao što vidite, neki imaju po nekoliko stotina stranica, jako puno točaka i sve skupa se pretvorilo u natjecanje u laganju i u onoj disciplini 'što nas košta opet obećat'. Stoga, Domovinski pokret može jedino svim Hrvaticama i Hrvatima jamčiti, recimo, put na Mjesec s punim pansionom, jer sve je drugo zauzeto", ironično je ocijenio Miroslav Škoro.

Domovinskom pokretu u središtu je svih politika hrvatski čovjek, obitelj i domovina, i zato nikada neće dati svoje vode, zemlju i šume.

"Stoga, zato što svoje volimo, nećemo lagati, varati i krasti. Zato što svoje volimo, pustit ćemo policiji da radi svoj posao, DORH-u da diže optužnice i sucima da sude po zakonu. Zato što svoje volimo, omogućit ćemo zdravu poduzetničku klimu, zapošljavanje po sposobnosti i stvaranje uvjeta za povratak u Republiku Hrvatsku“, istaknuo je Škoro.

Osim toga, Domovinski pokret neće dopustiti zlostavljanje ugroženih skupina, vladanje državom putem žetončića i pogodovanje etnobiznismenima. Brinut će se o djeci i mladima, braniteljima i umirovljenicima.

„Zato što svoje volimo, potaknut ćemo rješavanje pitanja nestalih, graničnih sporova i zakona o izborima i referendumima. Zato što svoje volimo, za sve ćemo putem referenduma pitati hrvatski narod i ako treba odstupit ćemo, podnijeti ostavke i raspisati nove izbore“, zaključio je Miroslav Škoro.

U 18 točaka izneseno je za što se sve Domovinski pokret zalaže. Između ostalog, navode da žele promjenu načina izbora glavnog državnog odvjetnika i rada Državnog odvjetništva, i to kroz osnivanje Odjela za ratne zločine, snažniju zaštitu blokiranih građana i nemilosrdnu i učinkovitu borbu protiv rak-rana našega društva, a to su korupcija, ratno profterstvo, privatizacijski i gospodarski kriminal, klijentelizam i nepotizam. Nadalje, zalažu se za teritorijalni preustroj, decentralizaciju i znatno smanjenje broja ministarstava. Zagovoraju i reformu sustava zdravstvene zaštite te stvaranje modela održive samodostatnosti u proizvodnji hrane, ali za daljnji razvoj vlastitog programa proizvodnje oružja, borbenih vozila i plovila.

Smatraju da je za blagostanje nužna minimalna plaća od 5.000,00 kn neto, a dostojanstven život u mirovini planiraju omogućiti kroz povećanje mirovine i postupno uvođenje dodataka, kao što je dodatak na mirovinu svim majkama

Komentara 64

ZZ
Zeko_zna
11:51 10.06.2020.

I zato što svoje volim, podrška Domovinskom pokretu.

Avatar Ćuprija - moja partija
Ćuprija - moja partija
12:05 10.06.2020.

Škoro je novi Tuđman, zbogom anemijo, zbogom anemičari.

Avatar nosac
nosac
11:53 10.06.2020.

ajmo škoro

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije