Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI PROBLEM

Dok ga je policija tražila, Mesić snimio i objavio novi video u kojem je veličao Hitlera

Zagreb: Policija prepraćuje Jurja Mesića u prostorije Državnog odvjetništva
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/3
15.03.2023.
u 14:21

Inače, taj videozapis je po svemu sudeći snimio i dijelio u vrijeme dok je policija za njim tragala te prije no što je uhićen u Ivanić gradu.

Osim što je odmah nakon uhićenja kazneno i prekršajno prijavljen, Juraj Mesić (35), koji se "proslavio" objavom degutantnih rasističkih video uradaka, zaradio je još jednu prekršajnu prijavu. Zagrebačka policija priopćila je  da je prekršajno prijavljen i zbog toga što ga se sumnjiči da je 12. ožujka u jutarnjim satima snimio videozapis svog govora kojem je kako navode "cilj bio  stvaranje neprijateljskog, ponižavajućeg i uvredljivog okruženja na temelju razlike u nacionalnom podrijetlu zaposlenika koji radi posla dolaze u Republiku Hrvatsku te je u tom govoru ujedno veličao radikalne ideologije". Snimljeni videozapis je učinio javno dostupnim nakon  pa je taj  videozapis dijeljen među korisnicima društvenih mreža.

Zagreb: Policija prepraćuje Jurja Mesića u prostorije Državnog odvjetništva
1/7

Neslužbeno se doznaje da je u tom govoru veličao Adolfa Hitlera.

Inače, taj videozapis je po svemu sudeći snimio i dijelio u vrijeme dok je policija za njim tragala te prije no što je uhićen u Ivanić-Gradu. Osim zbog toga, prekršajno je prijavljen i jer je prilikom privođenja uzvikivao "Heil Hitler", okrećući se prema fotoreporterima koji su fotografirali privođenje.

Kazneno je pak prijavljen zbog videouradaka koje je u veljači i ožujku snimio na Europskom trgu u Zagrebu i u Ljubijskoj ulici, a u kojima je vrijeđao Indijaca, djelatnika Wolta i crnce. Sumnjiči ga se za javno poticanje na nasilje i mržnju. Nakon što je nad njim završeno kriminalističko istraživanje, doveden je pred suca istrage Županijskog suda u Zagrebu, koji mu je odredio jednomjesečni istražni zatvor.

Komentara 5

DU
Deleted user
15:40 15.03.2023.

Ne slažem se niti podupirem ovog mladića u njegovim postupcima prema stranim državljanima koje u Hrvatskoj legalno žive i rade. No ako dotični bude dosljedan i uporan kao do sad, možda i bude još nešto od njega. Samo treba na suđenju napraviti spektakl, izvrijeđati i poniziti sudca i zastupnika optužbe te se ne dati zastrašiti. Ako se pak uplaši te se pred strahom od kazne skrušeno pokaje, onda je zaslužio ježenje ježa u leđa .

XN
xnet0822
00:57 16.03.2023.

Zašto Policija ne uhiti tipa iz Radošića koji svuda na internetu raspiruje mržnju prena ljudima iz BiH i Janjevcina, a jadnici mu nisu ništa skrivili ! Umjesto da se redovito prijavljuje na Zavodu za zapošljavanje i traži posao za čistača/smetlara, fizičke radnike ili za kopača kanala/grobova on se besposlen muva po Splitu, Radošiću i Kaštelima k'o prdež u turu i lovi zjake jer ne zna što će od sebe samog !

LJ
ljeto90
16:24 15.03.2023.

Slava ukrajini dečko podržava ove u azovu???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije