Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 18
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEPRAVOMOĆNA PRESUDA

Egonu Elezoviću dvanaest godina zatvora za ubojstvo pomajke

Osijek: Egon Elezović dobio 12 godina zatvora zbog ubojstva pomajke
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/10
14.05.2021.
u 13:22

Sutkinja Leko: Žrtvi je prišao s leđa i zadao joj najmanje deset udaraca sjekirom. Postupao je s izravnom namjerom

Sa sjekirom u rukama Egon Elezović (22) te je večeri prišao s leđa pomajci Nedeljki Elezović (55) i počeo je snažno udarati u njihovu domu u Osijeku. Zadao joj je najmanje deset udaraca u glavu i vrat. Dovelo je to čak do djelomične amputacije glave i vrata. Nesretna žena nije imala izgleda – preminula je na mjestu. Ozljede su, pokazat će kasnije obdukcija, bile stravične. A tek je sutradan oko podneva mladić pokucao susjedi na vrata i šokirao je riječima: “Mama je mrtva, zovi policiju.” Zločin se zbio 7. prosinca prošle godine u Koranskoj ulici 7, između 22 i 23 sata. Zbog ubojstva Egon Elezović osuđen je na 12 godina zatvora, a nepravomoćna je to kazna koju mu je izrekao Županijski sud u Osijeku. Njegova je obrana već najavila žalbu na visinu kazne. Ubojstvo je pak priznao.

Motiv ostao nepoznat

– Optuženi je prišao žrtvi s leđa i zadao joj najmanje deset udaraca sjekirom u glavu zbog čega je preminula. Vještačenje je pokazalo da je optuženik te večeri mogao shvatiti značenje svoga djelovanja i upravljati svojim postupcima, ali te su sposobnosti kod njega bile bitno umanjene. Optuženik je postupao s izravnom namjerom – obrazložila je presudu sutkinja Zdenka Leko. Olakotne su mu okolnosti, nastavila je, to što je priznao ubojstvo pomajke, mlađe je životne dobi, a neosuđivan je kao punoljetna osoba. Na ruku mu je išla i činjenica da su mu, iako je mogao razumjeti što radi, sposobnosti bile znatno umanjene.

Cijeli je niz i otegotnih okolnosti.

– Sud je ocijenio da je optuženik ubio pomajku koja ga je primila u svoju kuću, osigurala mu dom i obitelj. Počinio je kazneno djelo upravo u tom domu, gdje se oštećena, tj. žrtva, i svi drugi ljudi osjećaju najsigurnije i najzaštićenije. Otegotan je i način izvršenja, s najmanje deset udaraca sjekirom u glavu, čime je iskazao krajnju bešćutnost i drskost – zaključila je sutkinja Leko. Egon Elezović uhićen je 8. prosinca prošle godine i od tada je u istražnom zatvoru u Osijeku, gdje i ostaje, i to do pravomoćnosti presude, odnosno do odlaska na izdržavanje kazne.


Suđenje mu je pak počelo i završilo u srijedu, u svega nekoliko sati. No što se tamo zbivalo, javnost ne zna jer je bila isključena s glavne rasprave “zbog izuzetno okrutnog načina na koji je zločin počinjen, dobi počinitelja te pijeteta prema žrtvi.” Nije se, tako, javno čula ni njegova obrana ni motiv stravičnog zločina.

Posvojili ga kao dječaka

Kada je Nedeljkino beživotno tijelo otkriveno, susjedi su govorili da su ona i pokojni joj suprug posvojili Egona kao malenog dječaka. Nisu imali vlastite djece. Sve je krenulo nizbrdo, govorili su, kada je Nedeljkin suprug preminuo, a Egonu je tada bilo oko sedam godina. Dječak je potom bio i oduzet Nedeljki, jer se nije mogla brinuti o njemu, smješten je prvo u udomiteljsku obitelj, a potom u Dječji dom Klasje. Školovao se za konobara, sezonski je potom radio na jadranskoj obali i u inozemstvu, a nakon što se vratio u Osijek, doselio se k pomajci u njezinu kuću u Koranskoj ulici.

Kada su došli na mjesto zločina, policajcima je Egon Elezović već bio poznat – više je puta prije toga prijavljivan zbog nasilja u obitelji, i to baš nad pomajkom. Neda ga se, prema svemu sudeći, plašila. Štoviše, jednoj se susjedi prije mjesec dana, doznajemo, požalila kako se boji da će je sin ubiti.

Ključne riječi

Komentara 3

DU
Deleted user
13:55 14.05.2021.

Malo. Premalo.

ME
Meter
15:27 14.05.2021.

Imigrant?

ZS
zspanco
14:08 14.05.2021.

Eto kako prođe žena koja ne daje svom posinku. Da se s njim seksala bila bi živa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije