Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
lijepa priča

Djeca iz sirotišta u Lavovu imali su ljetovanje za pamćenje u Hrvatskoj zahvaljujući dobrim ljudima

Križevci: Završno okupljanje ukrajinske djece koja su ljetovala u Hrvatskoj
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
1/27
06.09.2023.
u 11:51

Kad se male ruke slože, sve se može! Zajedničkom suradnjom Križevačke eparhije i njezinog Caritasa pod ravnanjem ravnatelja o. Nenada Krajačića te Sirotišta sv. Nikole iz Lavova ukupno je 26 djece zajedno s volonterima iz Ukrajine od 29. kolovoza do 5. rujna ljetovalo u turističkom naselju Zaton kod Zadra.

Puni dojmova s ljetovanja u mjestu Zaton, poznatome po dugačkim pješčanim plažama i predivnim zalascima sunca, osnovnoškolce iz Ukrajine koji su u vihoru rata ostali bez oba roditelja jučer je u Križevcima dočekalo još jedno iznenađenje. Nakon tjedan dana sunca i mora vrijeme je za povratak u školu, a u nju će krenuti s osmijehom na licu, ali i potpuno opremljeni zahvaljujući donacijama volontera, udruga, ali i brojnih tvrtki.

Djeca i volonteri sudjelovali su na ''Posca radionici'' u Križevcima što im je omogućio dobrovoljni prilog i rad firme Eurotrade d.o.o. iz Stupnika. Poslije radionice djeca su se susrela s djecom - štićenicima Dječjeg paviljona ''Sv. Marko Križevčanin'' kojega vodi Križevačka eparhija te su svi zajedno sudjelovali na zahvalnoj liturgiji koju je u Katedrali Presvete Trojice služio križevački vladika Milan Stipić.

– Djeca, njih 26, bilo je oduševljeno jučer, a da su bili puni dojmova s ljetovanja pokazuje i to da su na radionici kada su dobili zadatak da crtaju, svi redom crtali prizore sunca, mora, plaže, ribica. Neki od njih su, recimo, prvi puta probali smokve na moru pa su i zbog toga bili puni doživljaja – kazao nam je ravnatelj Nenad Krajačić koji zahvaljuje svima koji su se odazvali ovoj akciji.

Volonteri velikogoričke udruge ''Dobro dobrim - DoDo'' tako su primjerice u svega dva dana priredili sve što je potrebno da bi boravak djeci na moru bio nezaboravan, dodaje Krajačić. Djeca su dobila i školske torbe napunjene svim potrebnim priborom za novu školsku godinu.

Križevci: Završno okupljanje ukrajinske djece koja su ljetovala u Hrvatskoj
1/27

– Drago mi je da su se priključile i brojne privatne osobe i vjernici i grkokatoličkih župa u Slavonskom Brodu jednako kao i rimokatolički vjernici, a oni su zajedno platili polovicu iznosa ljetovanja dok je ostatak troškova podmirio Hrvatski Caritas – ističe.

S osmijehom na licu djeca su u pratnji volontera iz Ukrajine koji skrbe o njima danas krenuli nazad put Ukrajine, a otac Nenad za kraj poručuje kako se nada i vjeruje da će se s ukrajinskim prijateljima vidjeti i opet nagodinu.

 

Ključne riječi

Komentara 2

DU
Deleted user
13:59 06.09.2023.

Lijepa vijest!

GE
gerila
12:39 06.09.2023.

Svaka čast

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije