Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EMOTIVAN GOVOR

Divjak o posvajanju kćeri: Bilo je teško prije 20 godina, a jednako je teško i danas

Blaženka Dvijak
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/4
21.11.2019.
u 17:42

– Znate što je lagano? Usvojiti konvencije i poslati parole. Lagano je čak i lakonski odgovoriti. Znate što je teško? Teško je stvari mijenjati – kazala je ministrica

U povodu 30. obljetnice UN-ove Konvencije o pravima djeteta u Saboru su zastupnici razgovarali s onima koje konvencija štiti. Iako je fokus trebao biti na sigurnosti djece na internetu i društvenim mrežama, priča ministrice Blaženke Divjak zasjenila je raspravu o virtualnom svijetu. 

Dječaka Mladena zanimalo je zašto ima toliko djece u domovima za nezbrinutu djecu navodeći da i oni trebaju obitelj i podršku.

– U domovima nemaju nade, nakon 18. godine prepuštena su samima sebi – rekao je dječak i potaknuo ministricu Divjak da progovori o vlastitom iskustvu s posvajanjem kćeri.

– Znate što je lagano? Usvojiti konvencije i poslati parole. Lagano je čak i lakonski odgovoriti. Znate što je teško? Teško je stvari mijenjati – kazala je ministrica i nastavila: 

– Ja sam majka koja je svoju kćer posvojila i kao što je to bilo teško prije 20 godina, jednako je teško i danas. Stvarno nismo puno napredovali u tome. Nismo osigurali, ne samo da dijete ima obitelj u smislu udomiteljske obitelji nego i posvojiteljske – prisjetila se i dodala kako ''pred sebe moramo postaviti jasan cilj i odrediti što izmijeniti da djeca doista dobiju obitelj, a ne samo pravo na nju''.

 

Komentara 28

DU
Deleted user
18:48 21.11.2019.

Što je ovo? Koalicijski partner bez izbornog legitimiteta, traži milost od hrvatskog naroda? Sve od reda prodavači sita i rešeta, razdjelnika a sada i škole za život sa pedofilima, poput ferića? Mostovci su izletjeli iz vlade jer je ovakva nakupina ameba i lopova morala biti dio vlasti, čuvari su to tekovina popljačkanih u kasnim 80-im i ranim 90-im god.

NO
Norway
20:17 21.11.2019.

Kada će, emotivna i brižna ministarka dati ostavku

Avatar Strangethedreamer
Strangethedreamer
19:48 21.11.2019.

Sad joj je zatrebalo izvući tu informaciju na svjetlo?! Koji nizak start. Ima li išta što ova Uhljeb stranka nije u stanju iskoristiti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije