Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 122
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RAT U EUROPI

'Više od 50 krstarećih raketa palo je na Ukrajinu': Rusija gađala infrastrukturu, 80 posto Kijevljana bez vode

Local residents queue for water after a Russian missile attack in Kyiv
Foto: GLEB GARANICH/REUTERS
1/12
Autori: Vecernji.hr, Hina
31.10.2022.
u 23:21

Viši predsjednički savjetnik Anton Geraščenko rekao je da su "najmanje tri" eksplozije odjeknule diljem grada dok je "40 ruskih krstarećih projektila" ispaljeno na Ukrajinu

Glavni stožer ukrajinskih oružanih snaga tvrdi da Rusija namjerava povući svoje teško topništvo iz Hersona. Ruske snage planiraju ukloniti svoje topništvo s desne obale rijeke Dnjepar u regiji Herson te je moguće da će ga premjestiti na druga područja prve crte.

Tijek događaja: 

23:19 Rusija je u ponedjeljak povela sveobuhvatan napad na infrastrukturu u različitim dijelovima Ukrajine, zbog čega je 80 posto stanovnika glavnoga grada Kijeva ostalo bez vode, a "stotine mjesta" bez struje.

Ukrajinska vojska je izvijestila da je "više od 50 krstarećih raketa" palo na Ukrajinu, dva dana pošto je Moskva optužila Kijev da je dronovima napao njezinu flotu u Crnome moru.

Rusko ministarstvo obrane priopćilo je da su "sve mete pogođene".

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij u ponedjeljak navečer je rekao da je telefonom razgovarao s njemačkim kancelarom Olafom Scholzom i zahvalio mu na pošiljci protuzračnog oružja koje ipak nije moglo presresti sve ruske rakete. "Moramo postaviti protuzračni štit iznad Ukrajine", napisao je na Twitteru.

U Kijevu, gdje su novinari AFP-a u ponedjeljak rano čuli barem pet eksplozija, "80 posto stanovnika" je bez vode, objavio je na Telegramu gradonačelnik Vitalij Kličko, dodajući da je "350.000 kućanstava bez struje".

Premijer Denis Šmihal rekao je da je "raketama i dronovima gađano deset oblasti, pri čemu je oštećeno 18 objekata većinom povezanih s energetskim sustavom".

"Stotine mjesta" su ostale bez električne energije "u sedam ukrajinskih oblasti", dodao je.

22:22 - Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski rekao je da će njegova zemlja nastaviti izvoziti žitarice iz svojih crnomorskih luka u okviru dogovora sklopljenog pod okriljem UN-a, unatoč povlačenju Rusije iz sporazuma, jer taj izvoz nudi stabilnost za svjetska tržišta hrane.

"S naše strane, mi nastavljamo s inicijativom za žitarice jer razumijemo što nudimo svijetu. Nudimo stabilnost na tržištu proizvodnje hrane", rekao je Zelenski na zajedničkoj konferenciji za novinare s češkim premijerom Petrom Fialom nakon sastanka.

Zelenski je rekao kako vjeruje da je Rusija napustila sporazum unatoč tome što je Moskva rekla kako je samo "suspendirala" svoje sudjelovanje. “To znači da je Rusija ta koja krši sporazum”, rekao je Zelenski.

"Nadajmo se da će naši partneri uspjeti smiriti rusku retoriku", dodao je.

Zelenski je također skrenuo pozornost na dokument koji je potpisao s češkim premijerom kako bi se povećala suradnja s ciljem postizanja standarda potrebnih Ukrajini za osiguranje članstva u NATO-u. Nastojanje Ukrajine da se priključi NATO-u Rusija je osudila kao neprihvatljivo, te ustvrdila da je to jedan od razloga pokretanja invazije na susjeda.


20:32 - Ravnatelj UN-ove humanitarne agencije Martin Griffiths u ponedjeljak je u Vijeću sigurnosti odbio mogućnost da bi brod koji sudjeluje u izvozu ukrajinskih žitarica mogao biti umiješan u napad bespilotnim letjelicama na Rusiju.

"U vezi s tvrdnjama o zlouporabi brodova Inicijative (Crnomorske, za izvoz ukrajinskih žitarica) u vojne svrhe, mogu reći da nijedan brod nije bio u koridoru u noći 29. listopada u vrijeme napada", rekao je Griffiths.

"Koridor su samo crte na ravnoj površini: kada brodovi Inicijative nisu u zoni, koridor nema poseban status. On ne daje nikakvo pokriće ni zaštitu za napadno ili obrambeno vojno djelovanje", dodao je.

Rusija je u nedjelju rekla da je pronašla ostatke dronova korištenih dan ranije u napadu na flotu u Sevastopolju, na Krimu, tvrdeći da su letjelice iskoristile siguran koridor namijenjen prijevozu žitarica i da je jedna možda lansirana s "civilnog broda" unajmljenog u okviru Crnomorske inicijative.

Tu je optužbu u ponedjeljak u Vijeću sigurnosti opetovao veleposlanik Rusije koja je nakon napada prekinula sudjelovanje u Inicijativi.Unatoč svemu, prijevoz brodovima se nastavio u ponedjeljak na Crnom moru uz potporu UN-a i Turske, što je Moskva ocijenila "opasnim" jer za to nije dala svoj pristanak.

"S obzirom na zlouporabu humanitarnog koridora i na to da je Crno more i dalje područje sukoba, ne možemo dopustiti slobodan prolaz brodova bez našeg pregleda", rekao je u ponedjeljak ruski veleposlanik Vasilij Nebenzja.

"Morat ćemo uvesti naše vlastite mjere kako bismo nadgledali ono što je Zajednički koordinacijski centar (JCC, zadužen za nadzor ugovora) odobrio bez našeg potpisa", dodao je, istaknuvši da će Rusija "uskoro" iznijeti "potankosti" o svom postupanju.


20:30 - Ruski predsjednik Vladimir Putin primio je predsjednika armenske i azerbajdžanske vlade radi razgovora, nakon žestokih sukoba ovih dviju kavkaskih zemalja, gdje Moskva želi učvrstiti svoj utjecaj.

Sastanak na vrhu koji se održava u Sočiju, na jugozapadu Rusije, događa se mjesec dana nakon pograničnog sukoba u kojemu je poginulo 286 ljudi, što je najveći broj žrtava nakon rata 2020. za kontrolu Gorskog Karabaha, područja oko kojega se ove dvije bivše sovjetske republike spore od 1990-ih. Kremlj je u priopćenju istaknuo da će se na sastanku razgovarati o dogovorima postignutim lani uz rusko posredovanje i o "dodatnim mjerama za jačanje stabilnosti i sigurnosti" u regiji.

Putin, koji je prije osam mjeseci počeo ofenzivu na Ukrajinu zbog koje su se tradicionalni saveznici udaljili od Moskve, želi ovim summitom da Rusija ponovno preuzme ulogu arbitra na tom nestabilnom području, gdje Zapad ulaže svoje napore za posredovanje.


19:35 - Stanovnici Kijeva čekaju u redovima kako bi dobili vodu. Gradonačelnik Vitalij Kličko rekao je da je 80% stanovnika glavnog grada bez vode nakon ruskih raketnih napada na kritičnu infrastrukturu u Kijevu i diljem zemlje.

Stanovništvo čeka u redu za vodu nakon ruskog raketnog napada u Kijevu
Foto: GLEB GARANICH/REUTERS, ilustracija

Stanovništvo čeka u redu za vodu nakon ruskog raketnog napada u Kijevu
Foto: GLEB GARANICH/REUTERS, ilustracija


19:31 - Britanski ministar vanjskih poslova James Cleverly pozvao je Rusiju da preispita sudjelovanje u sporazumu o žitu, dodajući da bi bilo nesavjesno da ljudi pate zbog Putinovih neuspjeha na bojnom polju.

- Nijedan od nedavnih ruskih napada ne služi nikakvoj vojnoj svrsi - naveo je opisujući Putinov jedini cilj kao "širenje terora" diljem Ukrajine.

- Putin nikada neće slomiti duh ukrajinskog naroda - tvrdi.


19:25 - Rusija je rekla da je neprihvatljivo da brodovi nastave prolaziti kroz crnomorski sigurnosni koridor nakon što je Moskva obustavila svoje sudjelovanje u inicijativi za žito uz posredovanje UN-a.

- Kretanje brodova duž sigurnosnog koridora je neprihvatljivo, budući da ga ukrajinsko vodstvo i zapovjedništvo Oružanih snaga Ukrajine koriste za provođenje vojnih operacija protiv Ruske Federacije - priopćilo je rusko ministarstvo obrane.


17:10 - Ukrajinska energetska tvrtka rekla je da joj ponestaje opreme za popravak infrastrukture oštećene u ruskim raketnim napadima.

DTEK je uspio kupiti neke rezervne dijelove za popravak električnih vodova, ali su mu potrebni milijuni dolara za obnovu sustava nakon jutrošnjih napada, prenosi The Guardian. 

Jedan od njegovih objekata pretrpio je štetu što je dovelo do ozbiljnih prekida struje u mreži.

- Već smo potrošili zalihe opreme koju smo imali u našim skladištima nakon prva dva vala napada od 10. listopada - istaknuo je izvršni direktor Dmytro Sakharuk.


17:03 - Ukrajinsko ministarstvo vanjskih poslova kritiziralo je odluku Rusije da se povuče iz sporazuma o izvozu žitarica iz Crnog mora. Glasnogovornik Oleg Nikolenko rekao je da će se ovim potezom milijuni diljem Afrike i Azije suočiti s pothranjenošću

- Ne dopustite da Rusija izgladni svijet - istaknuo je. 


17:01 - Ukrajinski nogometni savez (UAF) zatražio je od Međunarodne nogometne federacije (FIFA) izbacivanje reprezentacije Irana sa Svjetskog prvenstva u Katru.

Izvršni odbor Ukrajinskog nogometnog saveza na sjednici u ponedjeljak donio je odluku da se od FIFA-e zatraži izbacivanje Irana sa skorašnjeg SP-a zbog "kršenja ljudskih prava, te navodne umiješanosti Irana u vojnoj agresiji Ruske Federacije na Ukrajinu."

Iran je optužen za isporuku oružja Rusiji kako bi pomogao u njihovoj invaziji na Ukrajinu, te za kršenje članaka 3 i 4 FIFA-inog statuta o ljudskim pravima i borbi protiv diskriminacije.

"Uzimajući u obzir rezoluciju Vijeća sigurnosti UN-a 22.31 o nametanju sankcija Iranu, te navodnu upletenost Irana u vojnu agresiju Ruske Federacije na Ukrajinu, apeliramo na FIFA-u s prijedlogom da razmotri isključenje iranske reprezentacije sa FIFA Svjetskog kupa 2022," objavio je UAF.

Ukrajina je objavila kako je Rusija s gotovo 250 dronova "kamikaza" iranske proizvodnje napala njezine gradove. Ovaj apel dolazi samo nekoliko dana nakon što je izvršni direktor Šahtara iz Donjecka Sergej Palkin također pozvao da se Iran izbaci s World Cupa.

"Iranski instruktori i vojska izravno su obučavali i upravljali lansiranjem bespilotnih letjelica koje su uništavale domove, muzeje, sveučilišta, urede, sportske terene i igrališta i, što je najvažnije, ubijale Ukrajince, uključujući djecu - djecu koja su također sanjala vidjeti svoju reprezentaciju na svjetskom prvenstvu," napisao je Palkin na društvenim mrežama.


16:19 - Dijelovi Kijeva ostali su bez struje i vode nakon ruskih raketnih napada. 

Zračno zapovjedništvo Ukrajine istaknulo je da je oboreno 44 od 50 raketa koje je ispalila Rusija.


16:03 - Rusko ministarstvo obrane objavilo je da je djelomična mobilizacija, korištena za slanje pojačanja u Ukrajinu, završila.

- Zaustavljene su sve aktivnosti u vezi s pozivanjem na služenje vojnog roka - stoji u izjavu ministra obrane Sergeja Šojgua.


14:57 - Rusko ministarstvo obrane objavilo je najnovije izvješće o ''specijalnoj vojnoj operaciji''.

Oružane snage Ruske Federacije nastavile su s napadima visokopreciznim oružjem dugog dometa zračnog i pomorskog baziranja na vojne nadzorne i energetske sustave Ukrajine, navode.

''Ciljevi napada su postignuti. Sve zadane mete su neutralizirane'', dodaju u izvješću.

Osim toga, navodi se kako su neutralizirani i dvije taktičke skupine Oružanih snaga Ukrajine, kao i dvije skupine ''stranih plaćenika'' kod Orljanke, Nikolajevke te Kuzemovke.

''Eliminirano je više od 110 ukrajinskih vojnika i plaćenika, jedan tenk, tri borbena oklopna vozila, dva kamioneta i dva motorna vozila'', navode te dodaju kako su pokušaji ofenzive tri taktičke grupe ''uspješno odbijene''.


14:19 - Norveška će od 1. studenoga staviti vojsku u viši stupanj pripravnosti zbog rata u Ukrajini, rekao je u ponedjeljak norveški premijer.

Norveška je sada najveći izvoznik prirodnog plina u Europsku uniju, osiguravajući oko četvrtine europskog uvoza nakon smanjenja dotoka ruskog plina.

"Ovo je najozbiljnija sigurnosna situacija u nekoliko desetljeća", rekao je premije Jonas Gahr Stoere na konferenciji za novinare.

"Nema indikacija da Rusija širi svoj rat na druge zemlje, ali smo zbog povećanih napetosti izloženiji prijetnjama, obavještajnim operacijama i kampanjama utjecaja", rekao je. 

Norveška je angažirala vojsku da čuva njezine offshore platforme i postrojenja na kopnu nakon napada na Sjeverni tok 26. rujna i dobila je potporu britanske, francuske i njemačke mornarice. 


14:15 - Predsjednica njemačke Vojne kontraobavještajne službe (MAD) Martina Rosenberg upozorila je na povećanje aktivnosti suparničkih obavještajnih službi u Njemačkoj. Scenariji prijetnji za Bundeswehr su različiti, kaže Rosenberg.

"Obavještajne službe pod kontrolom država koriste sva raspoloživa sredstva kako bi došle do željenih informacija, ostvarile utjecaj i slijedile interese svoje zemlje", izjavila je Rosenberg za Njemačku novinsku agenciju dpa.

>> VIŠE OVDJE


12:54 - Oko 70.000 ruskih vojnika ubijeno je dosad u ratu u Ukrajini, objavilo je ukrajinsko ministarstvo obrane.

Na Twitteru je objavljeno kako je također uništeno 2,686 tenkova, kao i 383 raketnih sistema. 

Tvrdi se i kako su stvarne brojne vjerojatno i puno više.


12:45 - Kremlj je objavio priopćenje u kojem se tvrdi da su ukrajinske radnje "potkopale" crnomorski dogovor o žitu.

Rusija se u subotu povukla iz izvoznog sporazuma uz posredovanje UN-a, osmišljenog kako bi se osigurao ključni protok opskrbe iz ratom razorene Ukrajine.

Optužila je Ukrajinu za veliki napad ukrajinske bespilotne letjelice na njezinu flotu na Krimu.

Kremlj je također dodao da je dogovor "teško izvediv" s obzirom na to da Rusija ne može jamčiti sigurnost plovidbe.


11:40 - Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko izvijestio je kako je oko 80 posto građana ostalo bez vode u jutrošnjim napadima. 

Kličko je napisao kako je to zbog toga što je ''oštećena elektrana koja se nalazi pokraj grada''.


11:38 - Ministarstvo unutarnjih poslova Moldavije izvijestilo je kako je ruski vojni zrakoplov, kojeg je uništila ukrajinska protuzračna obrana, pao na grad u Moldaviji Naslavcea te izazvao materijalnu štetu na okolnim kućama.

Naslavcea nalazi se na granici s Ukrajinom te je 10-ak kilometara udaljen od hidroelektrane koja se nalazi u Ukrajini, a koja je bila na meti ruskih dronova. 

''Ruski napad nije oštetio hidroelektranu, ali je oštećena infrastruktura koja je s njom povezana. Moldavsko ministarstvo unutarnjih poslova je na terenu te je ograđeno mjesto na kojem je pala raketa'', izvijestili su.


10:53 - Cijene pšenice i kukuruza porasle su u ponedjeljak na burzi u Chicagu, potaknute zabrinutošću za opskrbu nakon što je Rusija obustavila sudjelovanje u sporazumu koji jamči izvoz žitarica iz crnomorske regije.

Sporazum je postignut uz posredovanje UN-a i predviđa dogovor dužnosnika Ukrajine, Rusije, Turske i UN-a u Zajedničkom koordinacijskom centru o kretanju brodova sa žitaricama kroz Crno more i njihovu provjeru.

Od srpnja omogućio je izvoz više od 9,5 milijuna tona kukuruza, pšenice, proizvoda od suncokreta, ječma, uljane repice i soje.

Moskva je u subotu suspendirala sudjelovanje u sporazumu o izvozu žitarica preko Crnog mora zbog, kako tvrdi, velikog napada ukrajinskih bespilotnih letjelica na rusku flotu na Krimu. Krim je do 2014. i ruske aneksije bio u sastavu Ukrajine.

Foto: Stringer/REUTERS, ilustracija

Kijev pak odgovara da Rusija traži izgovor za izlazak iz sporazuma, a Washington da koristi hranu kao oružje.

Tržišta žitarica osjetljiva su na razvoj događaja u osmomjesečnoj ruskoj invaziji na Ukrajinu, budući da te dvije zemlje spadaju najveće svjetske dobavljače pšenice.

U jutarnjoj trgovini terminskim ugovorima na Čikaškoj robnoj burzi Chicago Board of Trade (CBOT) cijena pšenice porasla je za 5,7 posto, na 8,77 za tri četvrtine bušela (26,49 litara).

U ožujku, neposredno nakon početka ruske invazije na Ukrajinu bile su dosegnule rekordna 13,64 dolara po bušelu.

Cijene kukuruza porasle su jutros 2,6 posto, na 6,98 dolara za četvrtinu bušela (8,75 litara), a soje za 0,6 posto, na 14,09 dolara za četvrtinu bušela.

"To je inflatorni potez koji podupire cijene pšenice i kukuruza", rekao je jedan trgovac sa sjedištem u Singapuru. "Cijene su porasle, a hoće li nastaviti rasti ovisit će o razvoju situacije", dodao je.


10:04 - Ruska mornarica je prije šest godina osnovala korpus mornarice čiji je glavni zadatak bio braniti Kalinjingrad, ruski grad koji je izoliran od cjelokupnog teritorija na Baltičkom moru između Poljske i Litve.

Sada, šest godina nakon, Rusi su taj isti korpus povukli u Ukrajinu gdje su se trebali boriti u ratu, no ubrzo su bili uništeni.

>> VIŠE OVDJE


9:05 - Francuska radi na tome da dopusti Ukrajini da izvozi zalihe hrane kopnenim rutama, a ne Crnim morem kroz Poljsku ili Rumunjsku, rekao je francuski ministar poljoprivrede u ponedjeljak, nakon što se Rusija povukla iz ključnog izvoznog sporazuma usred svog rata s Ukrajinom.

"Vidjet ćemo hoće li, ako ne može proći kroz Crno more, umjesto toga hrana proći kopnenim rutama, posebno gledajući kopnene rute kroz Rumunjsku i Poljsku", Reuters izvješćuje ministar poljoprivrede Marc Fesneau za RMC Radio.

“Nastavit ćemo raditi prema sustavu koji nas neće staviti u ruke dobre volje, ili u ovom slučaju loše volje, Vladimira Putina”, rekao je Fesneau.


8:33 - Ihor Terehov, gradonačelnik Harkiva, rekao je da su grad pogodile dvije rakete koje su gađale "objekt ključne infrastrukture". Eksplozije su zabilježene i u gradovima Zaporižija i Čerkasi.

"Ruski gubitnici nastavljaju ratovati protiv civilnih objekata", napisao je Andrij Jermak, predstojnik ureda predsjednika Volodimira Zelenskog, u aplikaciji za razmjenu poruka Telegram.


8:27 - ''Još jedna serija ruskih projektila pogodila je kritičnu infrastrukturu Ukrajine. Umjesto da se bori na bojnom polju, Rusija se bori protiv civila. Nemojte opravdavati ove napade nazivajući ih 'odgovorom'. Rusija to čini jer još uvijek ima rakete i volju ubijati Ukrajince'', komentirao je jutrošnje napade na svom Twitteru ukrajinski ministar vanjskih poslova Dmitro Kuleba.


8:17 - Britansko ministarstvo obrane objavilo je najnovije ažuriranje oko situacije u Ukrajini, navodeći kako je Moskva rasporedila ''tisuće novomobiliziranih rezervista'' na fronte diljem Ukrajine.

Dodali su kako su ti rezervisti, u brojnim slučajevima, bili ''slabo opremljeni''.

''U rujnu su neki ruski dužnosnici bili zabrinuti da neki nedavno mobilizirani rezervisti stižu u Ukrajinu bez oružja''.

''Fotografije pokazuju vlasti rezervistima najčešće daju AKM puške. Brojne puške su u lošem stanju i gotovo se ne mogu upotrijebiti'', dodali su.


8:09 - Reporterka The Guardiana Isobel Koshiw izvijestila je jutros o eksplozijama u Kijevu.

''Čini se kako su eksplozije bile van centra Kijeva. U nekim dijelovima grada nestalo je struje i ode. Zaporižje, Harkiv i Čerkasi su također pogođeni. Ukrajinske vlasti upozorile su građane da se sklanjaju kada se oglase sirene jer se očekuje još napada danas'', navela je na svom Twitteru.

Ranije je izvijestila kako su se u Kijevu čule četiri eksplozije.


7:51 - Glavni grad Ukrajine Kijev jutros je pogođen nizom projektila. Gradonačelnik Vitalij Kličko rekao je da su pogođeni objekti kritične infrastrukture.

- Zbog udara na objekte kritične infrastrukture odsječen je dio glavnog grada. U nekim područjima nema vodoopskrbe. Sve službe rade. Više detalja – kasnije - izvijestio je Kličko. 


7:20 - Prema ukrajinskim dužnosnicima i izvješćima lokalnih medija jutros se u Kijevu čulo nekoliko eksplozija.

Viši predsjednički savjetnik Anton Geraščenko rekao je da su "najmanje tri" eksplozije odjeknule diljem grada dok je "40 ruskih krstarećih projektila" ispaljeno na Ukrajinu. The Kyiv Independent je tvitao: “Oko 7-8 eksplozija čulo se u Kijevu i kijevskoj regiji rano u ponedjeljak. Uzrok eksplozije trenutno nije poznat.”


7:00 - Diljem Ukrajine jutros su se oglasila upozorenja na zračni napad. Karta koju su podijelile oružane snage Ukrajine pokazala je velike dijelove ukrajinskog teritorija pod uzbunom, uključujući regije Kijev, Harkov, Sumi, Zaporižje i Odesa. Novinar Guardiana također je potvrdio da su se sirene za zračnu uzbunu oglasile u glavnom gradu nešto poslije 7 ujutro u ponedjeljak.


6:45 - Dok Ukrajina izvještava da se ruske snage pripremaju povući svoje jedinice iz južne regije Herson, dužnosnici postavljeni u Moskvi izvješćuju da situacija "ostaje nepromijenjena".

- Grad Herson nastavlja živjeti svojim životom. Svi koji žele napustiti desni dio regije Herson mogu se slobodno kretati organiziranim prijelazima. Stanje ostaje nepromijenjeno - napisao je na Telegramu Guverner regije kojeg je imenovala Moskva Kirill Stremousov. 

- Ukrajinske snage "nastavljaju gomilati svoje snage za izvođenje protuofenzive na Herson - dodao je Stremousov.

>> VIDEO Rusi uzeli putovnicu umirovljeniku iz Ukrajine pa prasnuli u smijeh: 'Gotovo je, imamo predsjednika!'

Ključne riječi

Komentara 90

DU
Deleted user
19:04 31.10.2022.

Sve dok sama Moskva ne osjeti bol razaranja, nema tu - završetka.

Avatar Bloodymir
Bloodymir
19:26 31.10.2022.

"UN, Turska i Ukrajina složile su se nastaviti s provedbom sporazuma o žitu bez sudjelovanja Rusije. Tako je ruski predsjednik Vladimir Putin bio suočen s teškim izborom - ne spriječiti svijet da se spasi od gladi ili uništiti miroljubive civilne brodove." Ovo mišljenje izrazio je ukrajinski publicist, pisac i novinar Vitalij Portnikov . Napomenuo je da će sljedećih nekoliko dana biti test razine Putinove ludosti

Avatar Bloodymir
Bloodymir
19:21 31.10.2022.

hahaha, ovi nisu pri sebi: "Rusija je iznenađena što UN nije osudio napad Kijeva na brod Crnomorske flote", Nebenzja, post-predstavnik Ruske Federacije u UN-u....oni traže da UN osudi ukrajince jer su napali vojne mete!!!! a oni svaki dan granatiraju civilne ciljeve i bjesne što ih svijet osuđuje zbog tih ratnih zločina!?!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije