Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SINDIKALIST MILIČIĆ:

'Dijete će vam u 'koži i tekstilu' zlostavljati i učiniti invalidom'

šivaći stroj
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
20.11.2013.
u 15:00

U Varaždinskoj županiji velika je potražnja za šivačima, naročito kože, no mnogi se pitaju je li to doista smjer kojim treba ići

- Roditelji, nemojte djecu slati da šiju cipele, tj. da rade u kožarstvu i tekstilu. Tamo će ih vrijeđati, zlostavljati i tjerati da previše rade. To što rade je ubojstvo s predumišljajem. Pričao sam s njima, svjesni su da će radnik u 50-oj postati invalid. Lako će potom uzeti drugoga s burze - iznio je dosad najdramatičniji apel sindikalist i laburist Siniša Miličić, nakon izlaganja Jasenke Hutinski, pročelnice HZZ-a, o (ne)zaposlenosti.

Jasenka Hutinski rekla je na sjednici skupštine Varaždinske županije da obrazovni sustav ne nudi ni približno šivača koliko se traži. Naime, uz postojeće “perjanice” varaždinskoga kožarstva i tekstila, sprema se još jedna velika kožarska investicija, u zoni Jalžabet šilo bi se za autoindustriju. Haeselesovac Ivan Jenkač nato je ustvrdio da stranim ulagačima, koji nisu došli jer nas vole i cijene, nego jer traže profit, ne namjerava reći: “Hvala!”

- Dali smo im sve, zemlju, priključke, energente, ljude... Više prilike trebali bismo dati našim malim i srednjim poduzetnicima - rekao je Jenkač, sumnjičav u efekte raznih osposobljavanja u aranžmanu hrvatskih Zavoda.

Nikola Šopar iz Hrasta dobacio je kako su na Zavodu hladni i nedostupni te čak odgovaraju ljude od prijave u evidenciju. A Miličić se obrušio i na ministrovu najavu ukidanja “8+8+8 sistema”, prozvavši to barbarstvom i poticajem nezaposlenosti, jer kad jedni rade više, manja je potreba za dodatnim radnicima.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije