Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUSPENDIRALI RADNIKE

Sindikati osudili kršenje prava radnika Brodosplita

brodosplit
Ivo Čagalj/PIXSELL
29.10.2013.
u 10:47

"Ovlaštena osoba poslodavca radnike je nazivala teroristima i alkoholičarima, podsjećajući nas na vremena za koja smo mislili da su odavno za nama"

Nezavisni hrvatski sindikati, Savez samostalnih sindikata Hrvatske, Matica hrvatskih sindikata, Hrvatska udruga radničkih sindikata i Udruga radničkih sindikata Hrvatske oglasili su se zajedničkim priopćenjem u kojemu "oštro osuđuju grubo kršenje prava radnika Brodosplita, kojima je poslodavac bez zakonskog uporišta i kršeći predviđenu proceduru izrekao suspenzije te im onemogućio pristup radnom mjestu".

"Ovlaštena osoba poslodavca radnike je nazivala teroristima i alkoholičarima, podsjećajući nas na vremena za koja smo mislili da su odavno za nama", navodi se u priopćenju.

Sindikati tvrde da je onemogućenje pristupa gradilištu grubo kršenje međunarodnih ugovora te apeliraju na odgovorne državne institucije da zaštite radnike Brodosplita.

Podsjetimo, u Brodosplitu je tijekom proteklih dana organiziran štrajk zbog kašnjenja plaća, a neki su radnici i suspendirani. Predsjednik uprave Tomislav Debeljak rekao je da je u ormarićima nekih radnika pronađena velika količina alkohola.

>> Debeljak: Bit će otkaza, ali 
i kaznenih prijava

>> Ivo Baldasar: Između Debeljaka i Šegvića ima osobnih tenzija

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije