Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SAD U RECESIJI Obama kupuje prsten od 30.000 $

Dijamanti za prvu damu stižu iz Afrike!

03.12.2008.
u 19:52

Vijest da je Barack Obama za suprugu Michelle naručio unikatni prsten koji će platiti 30.000 dolara nije primljena s odobravanjem u dijelu američke javnosti. Informaciju o kupnji prstena koji će talijanski dizajner Giovanni Bosco za buduću prvu damu izraditi od posebne vrste platine zvane rhodium uz dijamantne ukrase objavio je list London Daily Mail u ponedjeljak, istoga dana kada je Amerika službeno potvrdila da je od kraja prošle godine u recesiji.

Snobovski darovi
New York Post piše da novi predsjednik želi darom zahvaliti supruzi Michelle što mu je pružala veliku podršku tijekom dviju godina predizborne kampanje. Navodno je Obama prijateljima u povjerenju rekao da želi 20. siječnja na predsjedničkoj inauguraciji u Washingtonu vidjeti svoj prsten na Michellinoj ruci. Na internetskim portalima pojavile su se mnoge reakcije građana koji su Obamu doživljavali kao skromnog čovjeka bez bogatstva kakvim su raspolagali Bushovi, pa su vjerovali da populistički predsjednik nije sklon snobovskim darovima i provociranju građana razbacivanjem novca u kriznim vremenima. Odmah su reagirali i Obamini glasnogovornici oštro opovrgavajući narudžbu skupog prstena.

– Priča nije točna – kratko su poručili. Dizajner Giovanni Bosco najprije je potvrdio da su s njegovim agentom u Americi kontaktirali Obamini ljudi i naručili prsten za Michelle, a dan kasnije njegov je glasnogovornik Enrico Gamba izjavio da se sve zakompliciralo zbog neprimjerenih članaka te da njegov šef više ništa ne želi komentirati za medije o Obaminoj kupnji.

Još jedan elitist
Zapaženi su i komentari u kojima ga prozivaju zašto nakit nije kupio u čikaškim trgovinama umjesto što je naručio prsten iz Italije, i to od dijamanata i skupog metala rodija. Godišnje se 25 tona tog metala iskopa u Južnoj Africi. U komentarima piše da će Obama biti još jedan elitist u Bijeloj kući te da se lažno prikazao kao čovjek koji je životnim navikama blizak tzv. malim ljudima i siromašnima.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije