Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bez rješenja?

Deda: U Bruxellesu neće biti pobjednika

kosovo
Reuters/Pixsell
01.04.2013.
u 09:28

- Ni Kosovo, a ni Srbija neće pobijediti. Sjever će se uključiti u Kosovo, a zauzvrat stvorit će se asocijacija srpskih općina ili s mekim ili malo tvrđim izvršnim ovlastima

Ravnatelj Kosovskog instituta za politička istraživanja i razvoj Iljir Deda izjavio je za beogradski dnevnik Danas kako na pregovorima u Bruxellesu neće biti pobjednika i morat će popustiti i Srbija i Kosovo.

- Ni Kosovo, a ni Srbija neće pobijediti. Sjever će se uključiti u Kosovo, a zauzvrat stvorit će se asocijacija srpskih općina ili s mekim ili malo tvrđim izvršnim ovlastima. Neki ljudi će sigurno biti ogorčeni, a neki će biti sretni što je najzad problem riješen pa se svi možemo okrenuti pravom razvoju društva i životu - rekao je Deda dodajući kako je Thacijeva vlada ovisna o stranoj potpori i zato će primijeniti sve što bude trebalo.

Podsjetio je kako Thacijeva vlada nema većinu u skupštini Kosova i održava se samo zahvaljujući pregovorima s Beogradom pa će i primijeniti sve što bude dogovoreno u Bruxellesu.

- Nažalost, nema hrabrosti iskreno i jasnije reći što se u Bruxellesu događa i dogovara. Mislim da je društvo u Srbiji spremno to čuti i već zna realnost i istinu koju mu treba priopćiti, kao što i na Kosovu vlast treba priopćiti koje kompromise čini. Zato će nevladin sektor, nažalost, objašnjavati i kosovskoj i srpskoj javnosti što je suština dogovora, ako do njega dođe - rekao je za Danas kosovski politički analitičar Iljir Deda.

>>Srbi sa sjevera Kosova prijete proglašenjem autonomije

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije