Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
srbija i kosovo

Srbi sa sjevera Kosova prijete proglašenjem autonomije

31.03.2013.
u 13:38

- Ukoliko se nastavi s pritiscima na Vladu Srbije i na Srbe, koji žive u četiri općine na sjeveru Kosova, moguć je razvoj događaja, koji neće nikome odgovarati, ni Vladi Srbije, a ni međunarodnoj zajednici.- rekao je Krstimir Pantić

Srbi sa sjevera Kosova su zaprijetili da će proglasiti Skupštinu i autonomiju sjevera Kosova te zatražiti mišljenje Međunarodnog suda pravde koji je dao za pravo Kosovu kada je to učinilo unutar Srbije.

- Ukoliko se nastavi s pritiscima na Vladu Srbije i na Srbe, koji žive u četiri općine na sjeveru Kosova, moguć je razvoj događaja, koji neće nikome odgovarati, ni Vladi Srbije, a ni međunarodnoj zajednici. To je mogućnost proglašenja Skupština sjevernog Kosova, koju bi činile četiri općine, sjeverna Kosovska Mitrovca, Zvečan, Zubin Potok i Leposavić, s mogućnošću, da se toj zajednici priključe i ostale općine, koje to žele - rekao je za lokalnu srpsku televiziju zamjenik ravnatelja Ureda Vlade Srbije za Kosovo i bivši predsjednik općine Kosovska Mitrovica, Krstimir Pantić koji je ujedno i zapovjednik Civilne zaštite kosovskih Srba koja ne skriva da je i naoružana i spremna \"braniti\" Srbe. Pantić je dodao kako će ta samoproglašena Skupština \"najvjerojatnije uputiti Međunarodnom sudu pravde u Haagu, isto pitanje, kao u slučaju jednostranog proglašenja neovisnosti Kosova od strane Albanaca\".

- A to je: Ima li neformalna skupina ljudi pravo proglasiti svoju Skupštinu i svoju autonomiju na dijelu teritorija. Ne vidim kako bi Međunarodni sud pravde u Haagu, mogao donijeti drukčiju odluku, u odnosu na onu kada je Priština bila u pitanju - mudruje Pantić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije