Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UŠAO U DRUGI KRUG

Davor Štimac: Nama ne treba vlast, nama trebaju promjene

Rijeka: Konferencija za medije Davora Štimca koji je ušao u drugi krug lokalnih izbora
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
1/4
17.05.2021.
u 15:06

U Gradskom vijeću nam neće biti bitno čiji su programi, a ako se naši ne budu prihvaćali spremni smo i na izlazak na nove izbore, govori

Nezavisni kandidat za riječkog gradonačelnika Davor Štimac poručio je u ponedjeljak da su se u Rijeci na lokalnim izborima dogodile promjene, a Riječani su pokazali da su to prepoznali.

Štimac je na konferenciji za novinare ustvrdio da je podrška birača SDP-u od izbora prije 12 godina pala s 59 posto na 30 posto. Sad je 70 posto birača glas dalo drugima, a od njih je naša lista dobila najviše, rekao je Štimac.

Upitan od koje političke grupacije očekuje podršku u Gradskom vijeću, odgovorio je kako se za sada neće baviti takvim kalkulacijama. Želimo politiku predstaviti na drugi način, ponudit ćemo programe i očekivati podršku za njih, rekao je.

"U drugom krugu očekujemo da će svi birači koji nisu glasali za SDP u prvom krugu glasati za nas", istaknuo je.

U Gradskom vijeću nam neće biti bitno čiji su programi, a ako se naši ne budu prihvaćali spremni smo i na izlazak na nove izbore. "Nama ne treba vlast, trebaju nam promjene", naglasio je Štimac.

"Mi smo protiv podjela, želimo spajati. Zašto ne bi imali podrške u Gradskom vijeću, tamo su razumni ljudi? Moramo promijeniti paradigmu koja nas je dovela tu, monopola u Rijeci i duopola u Hrvatskoj", istaknuo je.

 Ako pobijedi u drugom krugu, prvi potez će biti ulazak u Gradsku upravu, razgovor s ljudima i stvaranje tima, kombinacije njih i osoba koje mogu donijeti svježinu.

Uz to posvetiti će se uređivanju grada, parkova, igrališta i plaža te pripremama za izvedbu brojnih programa, naveo je Štimac.

 

Ankica Mamić: Pobjednik izbora je promjena, to su građani jasno poručili strankama

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije