Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pretežno sunčano, ali...

Crveno upozorenje za dvije regije, oglasilo se i Ravnateljstvo civilne zaštite: Što nas čeka idućih dana?

Zagreb: Nakon dužeg lijepog vremena pala je kiša
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/2
04.09.2023.
u 06:30

Prvog dana nove školske godine u većini će krajeva biti sunčano, ali i vjetrovito, s umjerenim i jakim sjevernim vjetrom, na Jadranu olujnom burom.

Pretežno sunčano, razmjerno vjetrovito i malo svježije vrijeme donosi nam početak tjedna. Povremeno više oblaka uz mogućnost i za vrlo malo kiše uglavnom će danas biti u gorskim krajevima. Puhat će umjeren do jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, a na Jadranu jaka bura s olujnim udarima, podno Velebita i Biokova i orkanskim. Najviša dnevna temperatura većinom od 20 do 25, na obali i otocima između 25 i 29 °C.

Izdana su upozorenja zbog jakih udara vjetra za obalu. Velebitski kanal i srednja Dalmacija pod crvenim su alarmom zbog jake i vrlo jake, mjestimice olujne bure.

VEZANI ČLANCI: 

"Vrijeme je vrlo opasno i podrazumijeva visoku razinu opasnosti za zdravlje, pa i za život opasne situacije, posebice pomorcima. Također, prisutan je i značajan rizik od štete za obalnu infrastrukturu. Budite svjesni opasnosti i obratite pozornost i pratite najnovija vremenska izvješća. Savjetujemo javnost da izbjegava putovanja i boravak blizu ugroženih obalnih područja. Vrlo je vjerojatno da trajekti neće ploviti pa, ako putujete, pratite informacije o prometu", javlja DHMZ.

I Ravnateljstvo civilne zaštite izdalo je upozorenje.

Prvog dana nove školske godine u većini će krajeva biti sunčano, ali i vjetrovito, s umjerenim i jakim sjevernim vjetrom, na Jadranu s olujnom burom. Naši krajevi bit će u polju povišenog tlaka zraka, ali zbog velike razlike u tlaku zraka između sjevera i juga bit će vjetrovito, osobito na Jadranu, javlja HRT.

Na kopnu od utorka do četvrtka djelomice ili pretežno sunčano, u gorskim krajevima povremeno s umjerenom naoblakom. U prvom dijelu utorka bit će vjetrovito s umjerenim do jakim sjevernim i sjeveroistočnim vjetrom, koji će do kraja dana oslabjeti. U srijedu i četvrtak vjetar većinom slab. Temperatura zraka u postupnom porastu.

Idućih dana na moru pretežno sunčano i vrlo toplo, mjestimice i vruće. U utorak još vjetrovito s jakom i olujnom burom, koja će u srijedu oslabjeti i okrenuti na sjeverozapadnjak.

Video: Velika pijavica uočena na jugu Kornata

Komentara 2

AK
Aka
08:21 04.09.2023.

Jutros je ispravljena prognoza za Zg koju su dali jučer- za danas? Znači ne znate od danas na sutra, a dobili ste ili si uzeli pravo da ljude uznemiravate alarmima, pa se njima razbacujete k'o najljuči suci kartonima. Jedan čass je žuti, pa začas crveni..pa jeste li vi normalni, što to radite? 'ko je tu lud?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije