Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NUŽAN OPREZ

Ravnateljstvo civilne zaštite izdalo upozorenje zbog nove promjene vremena, na Jadranu jaka do olujna bura

Kiša i jako jugo u Zadru
Foto: Sime Zelic/PIXSELL
1/2
03.09.2023.
u 17:36

Na Jadranu će većinom puhati umjeren sjeverozapadnjak koji će prema večeri okrenuti na umjerenu i jaku buru, na udare ponegdje i olujnu.

Ravnateljstvo civilne zaštite na društvenim je mrežama objavilo upozorenje Državnog hidrometeorološkog zavoda. Na kopnu, posebice u središnjem i istočnom dijelu zemlje bit će jači razvoj oblaka lokalno i ponekog pljuska moguće izraženijeg te praćenog grmljavinom i pojačanim vjetrom. Na Jadranu će većinom puhati umjeren sjeverozapadnjak koji će prema večeri okrenuti na umjerenu i jaku buru, na udare ponegdje i olujnu.

Za cijeli Jadran izdano je narančasto i crveno upozorenje zbog mogućnosti jake i olujne bure. Sutra na kopnu puhat će umjeren do jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar.

[Upozorenje DHMZ-a na vjetar] 🌊Prognostičari DHMZ-a izdali su za danas u popodnevnim i večernjim satima narančasto...

Objavljuje Ravnateljstvo civilne zaštite MUP RHNedjelja, 3. rujna 2023.

VEZANI ČLANCI:

Izdana upozorenja za veći dio Hrvatske: Poseban oprez u dvije regije, moguće je jako nevrijeme

U ponedjeljak i utorak bit će razmjerno vjetrovito s umjerenim, mjestimice moguće i jakim sjeveroistočnim vjetrom te uz malo nižu temperaturu nego u dane vikenda

Danas će u Hrvatskoj biti većinom sunčano vrijeme, osobito na moru. U unutrašnjosti ujutro ponegdje magla, zatim umjerena naoblaka, a u drugom djelu dana i jači razvoj oblaka ponajprije u središnjim i istočnim krajevima. Lokalno će biti i ponekog pljuska, moguće izraženijeg, praćenog grmljavinom i pojačanim vjetrom. Na kopnu će popodne zapuhati umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Na Jadranu jutarnji burin u okretanju na većinom umjeren sjeverozapadnjak, a prema večeri umjerena i jaka bura, na udare ponegdje i olujna. Najviša dnevna temperatura zraka od 26 do 31 °C.

Upaljen je žuti alarm za dijelove Hrvatske. Osječka i zagrebačka regija su pod upozorenjem zbog mjestimice mogućih izraženijih pljuskova s grmljavinom. "Budite na oprezu zbog mogućih jačih grmljavinskih nevremena. Posebno pripazite u izloženim područjima kao što su planine, šume i livade odnosno otvoreni tereni. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom", javlja DHMZ.

VIDEO: Pijavica u Rovinju

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije