Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Susret Monsinjor Vje

Crkva nema političkih pretenzija, stalo joj je do boljitka čovjeka

\'22.02.2011., Bjelovar - Bjelovarsko krizevacki biskup mons. Vjekoslav Huzjak (D) za prvog sluzbenog posjeta Zupaniji sastao se sa bjelovarsko-bilogorskim zupanom Miroslavom Cacijom (L) koji ga je up
Damir Špehar/PIXSELL
23.02.2011.
u 10:33

Zajedno ćemo stvarati vrijednosti da društvo ide naprijed - poručio je bjelovarsko-križevački biskup županu

Uoči skorašnje prve obljetnice ustroja Bjelovarsko-križevačke biskupije, biskup monsinjor Vjekoslav Huzjak u pratnji generalnog vikara Stjepana Ptičeka i katedralnog župnika sv. Terezije Avilske Josipa Stipančevića, odlučio se na prvi službeni posjet Županiji, gdje ga je dočekao i ugostio bjelovarsko-bilogorski župan Miroslav Čačija.

Plodonosnija suradnja

Huzjak je istaknuo kako su u civiliziranim društvima odnosi crkve i države uređeni ugovorima, koji su preduvjet suradnje za zajedničku izgradnju vrednota kojima se stvara plodno tlo da bi društvo išlo naprijed.

- Uvjeren sam da će i naša suradnja ići naprijed, kako bi svim ljudima na ovim prostorima pružili zadovoljstvo života, kako duhovno, tako i materijalno. Time će biti i manje negativnosti, posebice budemo li primjereno odgajali i usmjeravali mlade prema boljem i plemenitijem životu - istaknuo je biskup V. Huzjak, pri čemu je dodao da crkva nema političkih pretenzija, već se zalaže za boljitak stanovništva, odnosno snage usmjerava da svaki građanin živi dostojanstvenije. Prigodu je ujedno iskoristio da zahvali Županiji na pomoći pri uspostavi biskupije.

Prebroditi recesiju

Pokraj općih karakteristika Bjelovarsko-bilogorske županije, župan je svom visokom gostu predočio stanje u gospodarstvu, školstvu, zdravstvu, kulturi, sportu, poljoprivredi.

- Sadašnje stanje je takvo-kakvo je, i dobro i loše. No, kada prebrodimo recesiju osvanut će svima bolji dani. Optimisti smo, jer je primjerice zaustavljeno otpuštanje radnika, a brži će oporavak zasigurno uslijediti realizacijom nekolicine ključnih projekata - poručuje župan Čačija, kojega osim recesije zabrinjava i značajan pad nataliteta na ovim prostorima.

Komentara 3

KI
kikanić
08:09 24.02.2011.

Kakvi su ovo dobročinitelji,pa po cijeloj Hrvatskoj organiziraju klopicu za sirotinju. Nemreš vjerovat samo lupetaju u se na se i poda se, Ja mislim da sirotinja kad uđe u crkvu izađe tak sita , samo oni to ne znaju

OK
ORLOV KUK
11:34 23.02.2011.

Pravom Hrvatu ovo je jasno i da biskupi o ovom šute.

IB
IVICA BELA
14:51 23.02.2011.

Narod to zna i prepoznaje i zahvalju vam što sva blagostanja svoja dano od boga dijelite sa sirotinjom vidim da ste svi omršavili idete pješice po ovom svijetu hahahahahaa pa ni sami u te nebuloze ne vjerujete kad vas vidim u tom zlatu i autima tusti ko jazavci povraća mi se

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije