Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ozlijedila se

Čistačica tužila zagrebačku školu jer je pala s ljestvi dok je prala prozore: Moraju joj platiti 7300 eura

Outsourcing
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL/Ilustracija
25.12.2023.
u 15:33

Prema nepravomoćnoj presudi, škola mora, iako nije kriva za štetni događaj, čistačici platiti oko 4300 eura odštete. Uz to, dužni su pokriti i 3000 eura troškova

Jedna zagrebačka osnovna škola mora čistačici platiti 7300 eura odštete i troškova jer je pala s ljestvi dok je čistila prozore. Incident se dogodio u siječnju ove godine no presuda je donesena tek nedavno. U njoj stoji da je čistačica "zadobila ozljedu na radu pri redovnom obavljanju poslova spremačice, kad je prilikom pranja prozora pala s aluminijskih dvokrakih ljestvi s visine oko dva metra".

Nakon pada, dijagnosticirana joj je kontuzija, to jest natučenje desne potkoljenice, a udarila je i glavom. Provođenjem nadzora inspekcija nije utvrđen ni propust poslodavca, ni ozlijeđene radnice, naglašava inspektor zaštite na radu. Iz škole tvrde da su poduzete sve zakonom propisane mjere zaštite na radu vezane uz radno mjesto čistačice, no usprkos tome, sutkinja je presudila protiv njih, piše Danica.

Naime, svjedok je na sudu istaknuo da je ljestve netko vjerojatno trebao pridržavati, a čistačica tvrdi da u blizini nije bilo nikoga tko bi mogao pomoći. Sutkinja je odlučila da nije realno očekivati da čistačica traži i moli nekoga da joj drži ljestve svaki put kada treba oprati prozor, te je zato presudila u korist ozlijeđene.

Prema nepravomoćnoj presudi, škola mora, iako nije kriva za štetni događaj, čistačici platiti oko 4300 eura odštete. Uz to, dužni su pokriti i 3000 eura troškova.

VIDEO Peruanski policajac odjeven kao Djed Božićnjak sudjelovao u policijskoj operaciji

Komentara 2

NE
NervozniPoštar
22:38 25.12.2023.

Zanima me hoće li onaj navodno pijani profesor dobiti manje ili više od ministra Fucksa, ako ga uopće tuži zbog javnog klevetanja.

TR
tratincica68
16:04 25.12.2023.

I 7300 ce joj znaci sigurno pomoc.hahahahahhaha.mozemo li se i mi ostali bacit.hahahaha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije