Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LJETO U TRAVNJU

Čekaju nas rekordno visoke temperature. Vakula: Vruće kao nikad ovako rano u godini

Zagreb: Sunčano i vruće popodne u gradu
Foto: Neva Zganec/PIXSELL
1/2
05.04.2024.
u 09:18

Za vikend i početkom novog tjedna uz sunčano, gdjekad čak i vedro vrijeme, bit će još toplije, u mnogima mjestima unutrašnjosti i vruće, kaže Vakula

Početak je travnja, a temperature će idućih dana biti kao da smo usred ljeta. Toplije će biti u unutrašnjosti Hrvatske gdje će se živa na termometru penjati čak do 30 stupnjeva Celzijevih. Nešto niže temperature bit će na Jadranu. 

Danas će biti pretežno sunčano, povremeno s umjerenom naoblakom. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni, na jugu i sjeverozapadni. Najviša dnevna temperatura zraka od 20 do 25 °C, prognoza je DHMZ-a. 

Sutra će biti također sunčano, u unutrašnjosti povremeno malo oblaka. Ujutro lokalno moguća kratkotrajna magla. Vjetar slab do umjeren, u unutrašnjosti jugozapadni, a na Jadranu poslijepodne zapadni i sjeverozapadni. Najniža jutarnja temperatura zraka od 6 do 11, na moru između 9 i 14°C. Najviša dnevna od 20 do 25, u središnjim i istočnim krajevima do 28°C.

VEZANI ČLANCI: 

– Za vikend i početkom novog tjedna uz sunčano, gdjekad čak i vedro vrijeme, bit će još toplije, u mnogima mjestima unutrašnjosti i vruće, uz najvišu poslijepodnevnu temperaturu visoku kao nikad ovako rano u godini, barem u znanoj povijesti meteoroloških mjerenja – kaže HRT-ov meteorolog Zoran Vakula te dodaje: 

– Na Jadranu će vrućina izostati, ali ne i prevladavajuće sunce i vedrina te za ovo doba godine rijetko doživljena toplina, osobito poslijepodnevna, koja će ponegdje na neke nadnevke biti i rekordna. Uz slab do tek lokalno umjeren vjetar, većinom burin pa maestral, more će biti uglavnom malo valovito, temperature sve "primamljivije" za kupanje. No, u nedjelju i osobito u ponedjeljak mjestimice je vrlo velika vjerojatnost magle, pogotovo na zapadu Istre.

GALERIJA Graditeljski biseri diljem Hrvatske: Zazidana vrata, cesta za nigdje, isprekidana zebra...

Zagreb: Sunčano i vruće popodne u gradu
1/9

Komentara 1

Avatar Sta
Sta
10:30 05.04.2024.

Manipuliraju klimom godinam već. Sve u svrhu izazivanja nestašice hrane i porobljavanja malog čovjeka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije