Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPATIJA

Čarobni Advent u Opatiji zimu pretvara u bajkovitu slikovnicu

Čarobni Advent u Opatiji
Foto: Anton Unković
1/5
20.12.2022.
u 15:47

Najljepši Advent uz more uvršten je među najbolja blagdanska događanja u Europi, a njegova čarolija osvojila je stotine tisuća srca. Romantična Opatija nezaobilazna je destinacija ove zime.

Već gotovo dva stoljeća jedno od omiljenih europskih odmarališta, Opatija se u prosincu i siječnju pretvara u raskošnu blagdansku slikovnicu, ispunjenu nezaboravnim iskustvima. Njena bezvremenska ljepota upravo u zimskim mjesecima dolazi do posebnog izražaja. Divovski Orašari na „straži“ u svojim crvenim odorama, klizalište na svega nekoliko koraka od mora, brojne izložbe, glazbeni i scenski programi, zvuk božićnih pjesama koji prati posjetitelje u romantičnim šetnjama među predivnim svjetlosnim dekoracijama i lampicama obasjanim stoljetnim čempresima; sve to dio je jedinstvene atmosfere zbog koje je Advent u Opatiji jedna od nezaobilaznih zimskih destinacija.

Foto: Anton Unković

Blagdanska čarolija osjeća se u svakom kutku grada, a prigodni programi odvijaju se od 25. studenog 2022. do 8. siječnja 2023. na brojnim lokacijama: gradskoj tržnici kao tradicionalnom okupljalištu lokalnog stanovništva, pitoresknom ribarskim mjestu Voloskom poznatom po vrhunskim restoranima, otvorenoj sceni Ljetne pozornice koja postaje klizalištem, slavnom obalnom šetalištu Lungomare… Središte svih zbivanja je u prekrasno uređenom parku pred Umjetničkim paviljonom Juraj Šporer, gdje su večeri ispunjene živom glazbom, dobrim društvom i izvrsnom ugostiteljskom ponudom.

Foto: Anton Unković

Advent u Opatiji već je osvojio srca stotina tisuća posjetitelja, ali i prestižna priznanja – uvršten je među najbolje adventske programe u Europi, dok je Opatija proglašena jednim od najljepše uređenih adventskih destinacija. Postanite i Vi dijelom opatijske adventske bajke!

Za više informacija: www.visitopatija.com

Virtualna šetnja opatijskim parkovima

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije