Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RAVNATELJ HZJZ-a

Capak objasnio zašto je došlo do zavrzlame s brojevima novooboljelih

Stožer RH: U Hrvatskoj 92 nova slučajeva zaraze
Foto: Ado Buljubasic/PIXSELL
16.07.2020.
u 15:09

Naveo je kako oni primaju brojke iz laboratorija diljem zemlje putem elektroničke platforme i da je u slučaju Istre prošlog tjedna došlo tehničke pogreške zbog koje oni nisu zaprimali podatke iz Istarske županije.

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak objasnio je na konferenciji Nacionalnog stožera civilne zaštite zašto je došlo do razlike u brojkama koje je objavio prošlog tjedna Stožer civilne zaštite Istarske županije i brojki koje su oni objavili. 

Naveo je kako oni primaju brojke iz laboratorija diljem zemlje putem HZZO-ove elektroničke platforme i da je u slučaju Istre prošlog tjedna došlo tehničke pogreške zbog koje oni nisu zaprimali podatke iz Istarske županije. 

– Nama se dogodilo da je zbog tehničkih problema u laboratoriju u Istarskoj županiji zakazala platforma u četvrtak, što su uočili tek u nedjelju. Podaci o dnevno novooboljelima od ponedjeljka su precizni i točni što se tiče Istre, no oni podaci od četvrtka do nedjelje nisu. To ćemo uskladiti s našim podacima, zbrojiti ih sa svima ostalima i objaviti podatke – kazao je Capak. 

Istaknuo je kako je riječ o 34 bolesnika u slučaju Istre. Naveo je kako se sličan problem dogodio i u Primorsko-goranskoj županiji. 

– Oni danas imaju nula, ali tri dana nisu mogli upisivati kada su imali 13 slučajeva. Jučer su imali 4 i prekjučer 9, mi smo to upisali kao 13 novooboljelih danas – kazao je Capak. 

Komentara 6

DU
Deleted user
13:07 17.07.2020.

Capak može tumačiti svoje inovacije samo u vrtiću maslačak!

DU
Deleted user
16:11 16.07.2020.

Majko mila ... pa nisu sposobni niti prebrojat bolesnike... ovo je savrsen primjer HR birokracije i id§ota koji ju vode. Sva sreca da imamo HDZ-ovce u Vladi... jer sto bi mi bez njih...

SJ
seki.jole
16:04 16.07.2020.

Mili Boze koliko se vec dugo laze.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije