Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Čak 23 milijuna kuna za uređenje Rastoka

Gradonačelnik najavljuje brojne projekte kojima želi dodatno obnoviti i razviti svoj kraj kako bi bili još privlačniji turistima.
19. srpnja 2018. u 06:30 1 komentara 339 prikaza
Jure Katić
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL

Obnovit ćemo Most sv. Ivana koji je već godinama zatvoren za promet vozilima, sagraditi drugi most sa šetnicom kako bi se naše vodeničarsko naselje Rastoke moglo kružno obilaziti, postavit ćemo Turističko-informativni centar s kongresnom dvoranom, s Natura Vivom napraviti istraživačku stanicu, a izgradit će se i brojni vidikovci i šetnice uz jedinstvene Rastoke.

Marko Ercegović lokalci se iskazali Labinska komunalna tvrtka ima više projekata od Zagreba

Sve to zahvaljujući sredstvima koja smo preko nadležnog ministarstva dobili iz EU. Ponosan sam jer se i sredine poput Slunja koje su stradale u ratu, a na ovom području sve do Kladuše nakon rata nije bilo ni jednog čitavog krova, obnavljaju, razvijaju i postaju sve popularnije turistima – kazao je Jure Katić, gradonačelnik Slunja na Rastokama pri potpisivanju ugovora vrijednog čak 23 milijuna, kuna od čega je bespovratno 19,1 milijun.

razvoj županija OKRUGLI STOL Oko 80 posto javnih investicija financirano je iz EU fondova

To je jedan od 16 projekata vrijednih čak 230 milijuna kuna koji su putem Ministarstva regionalnog razvoja dobili 187 milijuna bespovratno iz fondova EU. Osim ulaganja u Rastoke, ili tzv male Plitvice, Karlovačka je županija dobila novac za još dva projekta: županijski projekt Susret s rijekom u kojem sudjeluju Karlovac, Ozalj i Ogulin vrijedan 9,2 milijuna kuna, od čega su EU sredstva 7,8 milijuna, te Promicanje održivog razvoja Značajnog krajobraza Baraćeve špilje, Općine Rakovica, vrijedan gotovo 20 milijuna kuna za koji je EU dao 17 milijuna. Lani i ove godine korisnicima je na raspolaganje stavljeno čak 4,5 milijardi eura na 218 natječaja u okviru fondova EU.

 

Kova d.o.o.
HRVATSKI PROIZVOD
Domaća tvrtka napravila samosterilizirajući kontejner koji efikasno čisti zrak od mikroorganizama poput bakterija i virusa
PBZ
#OSTAJEMDOMA
Vodič za biznis: online usluge koje će vam dati uvid u poslovanje u svakom trenutku
  • H R ❤:

    Bit će opet puni džepovi pojedinaca ko kad su radili šetnicu do rastoka