Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EU sredstva

Čak 23 milijuna kuna za uređenje Rastoka

Jure Katić
Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
19.07.2018.
u 06:30

Gradonačelnik najavljuje brojne projekte kojima želi dodatno obnoviti i razviti svoj kraj kako bi bili još privlačniji turistima.

Obnovit ćemo Most sv. Ivana koji je već godinama zatvoren za promet vozilima, sagraditi drugi most sa šetnicom kako bi se naše vodeničarsko naselje Rastoke moglo kružno obilaziti, postavit ćemo Turističko-informativni centar s kongresnom dvoranom, s Natura Vivom napraviti istraživačku stanicu, a izgradit će se i brojni vidikovci i šetnice uz jedinstvene Rastoke.

Sve to zahvaljujući sredstvima koja smo preko nadležnog ministarstva dobili iz EU. Ponosan sam jer se i sredine poput Slunja koje su stradale u ratu, a na ovom području sve do Kladuše nakon rata nije bilo ni jednog čitavog krova, obnavljaju, razvijaju i postaju sve popularnije turistima – kazao je Jure Katić, gradonačelnik Slunja na Rastokama pri potpisivanju ugovora vrijednog čak 23 milijuna, kuna od čega je bespovratno 19,1 milijun.

To je jedan od 16 projekata vrijednih čak 230 milijuna kuna koji su putem Ministarstva regionalnog razvoja dobili 187 milijuna bespovratno iz fondova EU. Osim ulaganja u Rastoke, ili tzv male Plitvice, Karlovačka je županija dobila novac za još dva projekta: županijski projekt Susret s rijekom u kojem sudjeluju Karlovac, Ozalj i Ogulin vrijedan 9,2 milijuna kuna, od čega su EU sredstva 7,8 milijuna, te Promicanje održivog razvoja Značajnog krajobraza Baraćeve špilje, Općine Rakovica, vrijedan gotovo 20 milijuna kuna za koji je EU dao 17 milijuna. Lani i ove godine korisnicima je na raspolaganje stavljeno čak 4,5 milijardi eura na 218 natječaja u okviru fondova EU.

 

Ključne riječi

Komentara 1

Matan Špalatrin
07:21 19.07.2018.

Bit će opet puni džepovi pojedinaca ko kad su radili šetnicu do rastoka

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije