Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'NEPRIJATELJI SE UROTILI'

Burna reakcija srpskih medija na intervju s Osmani: 'Pucaju i prebijaju, a sada i prijete Vučiću'

Priština: Predsjednica Kosova Vjosa Osmani
Foto: Valdrin Xhemaj/PIXSELL
1/5
05.02.2023.
u 14:56

Nakon što je Večernji list objavio intervju s predsjednicom Kosova Vjosom Osmani, ubrzo je uslijedila reakcija srpskih medija koji tako navode da se Srbiji prijeti

Večernji list ekskluzivno je objavio intervju s kosovskom predsjednicom Vjosom Osmani u kojem se dotaknula stanja u svojoj zemlji, pregovorima sa Srbijom te provokacijama Aleksandra Vučića zašto se protivi osnivanju zajednice srpskih općina na sjeveru Kosova. Osim toga, napomenula je i kako je ''opasno imati susjeda poput Srbije, zbog čega Kosovo i NATO rade na sprječavanju određenih scenarija''. Ova se izjava nikako nije svidjela pojedinim srpskim medijima koji su tu izjavu shvatili kao prijetnju.

''Maltretiraju, prebijaju i pucaju na srpsku djecu, a sada i prijete Vučiću. Lažni srpski patrioti, Hrvati i Šiptari, pušu u istu tikvu, svima im je predsjednik Vučić trn u oku jer znaju da neće izdati ni državu ni narod'' stoji u tekstu kojeg je Alo! objavio pod naslovom: ''Vjosa Osmani prijeti: NATO i naše snage spriječit će Vučićeve scenarije!''.

Foto: alo.rs

Informer je pak dao nešto širi kontekst cijelog intervjua, a nakon toga odgovorio sljedećim:

''Ovim izjavama Osmani je još jednom dokazala da privremenim vlastima u Prištini nije stalo do dijaloga s Beogradom i pronalaženja kompromisnog rješenja, već da je njihov jedini cilj protjerivanje svih Srba s KiM i stvaranje etnički čistog albanskog Kosova. Naravno, glavna smetnja ostvarenju tog njihovog cilja je upravo predsednik Srbije Aleksandar Vučić''.

S naslovom 'Vjosa Osmani Vučiću prijeti NATO-om: Vučićev scenarij i formiranje SZO moraju se spriječiti'' prenesen je tekst i na portalu Objektiv.rs, a već u prvoj rečenici Osmani su nazvali ''lažnom predsjednicom samoproglašenog Kosova'', navodeći kako je intervju dala ''ustaškim medijima''. Potom su ubacili i rečenicu koja izuzetno liči na onu s Informera:

''Izgleda da su se svi neprijatelji Srbije urotili protiv rada predsednika Srbije, a ovakvim izjavama Vjosa Osmani je dokazala da privremenim vlastima u Prištini nije stalo do dijaloga sa Beogradom i pronalaženja kompromisnog rješenja, već da je njihov jedini cilj protjerivanje svih Srba sa KiM i stvaranje etnički čistog albanskog Kosova'', piše u tekstu.

Republika.rs tako je odlučila napisati i nekoliko riječi o Večernjem listu, potom naknadno navodeći kako ''nije dovoljno maltretiranja srpskog naroda nego je potrebno i ponovno uključivanje NATO-a koji je već dovoljno učinio za lažnu državu''.

Foto: Republika.rs

''Na taj način šiptarski političari, a Vjosa nije iznimka, koriste stare traume i nimalo ugodnu povijest onoga što su Srbi doživjeli na Kosovu od strane Albanaca i njihovih saveznika, kako bi iznova ucjenjivali i naprezali srpski narod. dodatni pritisak i na njih i na vlast u Srbiji'', navode, a gotovo identično napisao je i portal Najnovijevesti.info.

>> VIDEO Još 70.000 stanovnika dobit će besplatno dopunsko, Vlada povećala cenzus

Komentara 24

PE
Pentagon
15:34 05.02.2023.

Opet svi protiv vascelog srpstva! Hihihiii Pozdrav iz schengenskog prostora!

BO
boom
15:24 05.02.2023.

Zašto stalno o servima, slugama? Mi smo Europa, civilizacija.

UV
Uvijeksevratim
15:24 05.02.2023.

Podli bizantinci, Srbi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije