Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
što se dogodilo

Bugarske vlasti istražuju slučaj misterioznog pilota: Preletio iznad nekoliko europskih država, posadi ni traga

KENYA-NAIROBI-MUSEUM AIR SHOW FESTIVAL
Foto: Long Lei/XINHUA
1/2
10.06.2022.
u 10:29

Ministarstvo je pojasnilo i kako je zrakoplov isključio transpondere te nije reagirao na radijske poruke i vizualne signale

Bugarske vlasti u istražuju slučaj misterioznog pilota koji je bez autorizacije preletio iznad nekoliko europskih država. 

Kako prenosi Euronews, protuzračne snage sinoć su bile u visokom stupnju pripravnosti nakon što je u bugarskom zračnom prostoru detektiran manji zrakoplov. 

Zrakoplov je navodno poletio iz Mađarske do Poljske i Slovačke, izvijestio je ministar unutarnjih poslova Boiko Raškov

Vjeruje se kako je pilot na kraju sletio nedaleko od Crnog mora, nakon što je kratko preletio iznad Srbije i Rumunjske. Vlasti su na kraju i pronašle zrakoplov na pisti privatne zračne luke sjeveroistočno od mjesta Buhovtsi, no zrakoplov je bio prekriven ceradom, a posadi nije bilo ni traga. 

Ministarstvo je pojasnilo i kako je zrakoplov isključio transpondere te nije reagirao na radijske poruke i vizualne signale. 

– Zrakoplov nije bio prijetnja ni u kojem trenutku. Ipak, letio je na maloj visini malom brzinom, što je lovcima predstavljao problem u presretanju – kazao je ministar.

>> VIDEO Povjesničar: Putin bi u idućim danima mogao predložiti prekid vatre

Ključne riječi

Komentara 9

DU
Deleted user
11:04 10.06.2022.

Samo da se dotaknem Vučića i Srbije koji bi za 5 min srušili dron, a sada nisu niti znali da im je kroz zračni prostor prošao avion, toliko o moćnoj Srbiji.

Avatar @promatrač
@promatrač
11:05 10.06.2022.

To je Lavrov padobranom sletio u Beograd na sastanak ili je to htio, naime izvukli su ga iz stoga sijena negdje u Šumadiji, javlja beogradski tjednik Telebaf.

BI
billynik
11:18 10.06.2022.

Čini se da NATO lovcima sve predstavlja problem, ili prenisko ili presporo, ne daj bože da nam stvarno zatreba njihova pomoć.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije