Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zrakoplovna nesreća

Pogreb Hrvata poginulog u Cessni kraj Slunja bit će u subotu u njegovom Blatu na Cetini

Foto: Fenix Magazin
1/5
09.06.2022.
u 15:02

Istraga o uzrocima nesreće još traje, a za Joškom tuguje njegova obitelj i prijatelji u Blatu i Omišu, prijatelji i poznanici u Stuttgartu te na Baniji, čijim je mještanima pomagao nakon potresa

Među poginulima u zrakoplovu Cessna 182, koji je pronađen u mjestu Broćanac kod Rakovice gdje je pao nakon što mu se izgubio svaki trag u nedjelju, 29. svibnja, kada je iz Splita poletio prema Njemačkoj, je Hrvat Joško Sladojević, dugogodišnji član Croatije Stuttgart.

"Dragi prijatelji, sprovod dragog nam Joška Sladojevića je u subotu 11.06.2022 u 17.00 sati u župnoj crkvi u Blatu na Cetini / Groblje Blato na Cetini. Dragi Joško neka ti je laka hrvatska gruda koju si volio"napisali su iz nogometnog kluba Croatia Stuttgart čiji je Joško bio dugogodišnji aktivni član. 

Video: Dronovima locirali srušenu Cessnu

Istraga o uzrocima nesreće još traje, a za Joškom tuguje njegova obitelj i prijatelji u Blatu i Omišu, prijatelji i poznanici u Stuttgartu te na Baniji, čijim je mještanima pomagao nakon potresa, piše 24sata.

- Inicijativa branitelja Grada Petrinje će svakako doći na sprovod - kazao je Ivo Vranić iz Inicijative. 

- On je s nama čitave dane po Baniji razvozio humanitarnu pomoć, perilice za rublje, odjeću, hranu... Kao da ga je sam Bog poslao nama ovdje - govorio je Vranić nakon što se doznalo da je Joško s prijateljima iz Njemačke bio u malom zrakoplovu koji se srušio. 

Podsjetimo, zrakoplov Cessna 182 je u nedjelju, 29. svibnja u 11.25 sati nestao je s radara Hrvatske kontrole zračne plovidbe. Policija je objavila kako je pilot aviona bio Švicarac, a putnici su bili dvoje državljana Njemačke i jedna osoba s hrvatskim državljanstvom. Tu je informaciju policija dobila u najavi leta od oblasne kontrole leta Split. Iako su se svi nadali kako su putnici i pilot preživjeli, nažalost, to se nije dogodilo.


 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije