Naslovnica Vijesti Kućni ljubimci

Budite dio rastućeg pokreta za nenasilje i pravednost

U Tjednu prava životinja možete poslušati predavanje Vedrana Romca, pogledati Kocku istine, sudjelovati u interaktivnim radionicama o empatiji, slobodi volje i rješavanju izazovnih situacija
04. prosinca 2018. u 14:25 2 komentara 204 prikaza
Foto: pixsell
Pogledajte galeriju 1/3

U povodu Međunarodnog dana prava životinja u subotu 8. prosinca u 11 sati sa zagrebačkog  Trga kralja Tomislava krenut će još jedan  Marš za životinje u organiziciji Prijatelja životinja i Udruge Pobjede.
Ako vam je stalo do životinja i želite dići glas za životinje koje se iskorištavaju i muče u industriji zabave (cirkusi, zoološki vrtovi), proizvodnji odjeće i hrane, testiranjima u laboratorijima, ako vam je dosta napuštanja kućnih životinja i nehumanih uvjeta u kojima žive - ovo je prilika da se zauzmete za njih. Stanite uz one kojima su oduzeta osnovna prava, pridružite se istomišljenicima i budite dio rastućeg pokreta za nenasilje i pravednost!
I dani do Marša posvećeni su životinjama. U utorak 4. prosinca u prostoru Prijatelja životinja, Jurišićeva 25, u 18 sati Vedran Romac održat će predavanje “O macama, pesekima i nevidljivima – zašto ih trebamo više nego što oni trebaju nas”. O tome da su kontakti sa životinjama često i jedini kontakti u kojima smo autentični kao ljudi govorit će socijalni radnik i predani aktivist za prava životinja Vedran Romac.
– Možemo biti mali, tužni, uplašeni, nesigurni, možemo biti djeca, možemo biti što god možemo ili što želimo. Nikada nećemo biti osuđeni, odbačeni, ismijani, zamijenjeni, manipulirani, ucijenjeni. Ostat ćemo povezani. Ostat ćemo prihvaćeni. Oni prepoznaju život u nama i primaju ga takvoga kakav jest. Mi prepoznajemo život u njima i primamo ga takvoga kakav jest. Povezujemo se po najiskrenijoj osnovi. I tako se razotkrivamo sebi. U tome što je naša najveća težnja, ali i u tome što je naš najveći potencijal, a to je da ga prepoznajemo svugdje gdje postoji. Na taj način kuce i mace stoje na granici našega svijeta, kao most između nas i nevidljivih. Oni su ambasadori cijeloga životinjskog svijeta. Vratari. Portiri – ističe V. Romac.

 

[video: 28203 / ]


U srijedu 5. prosinca u 18 sati na Trgu bana Josipa Jelačića počinje Kocka istine, vrlo efektan način za osvještavanje slučajnih prolaznika o okrutnosti prema životinjama koja se događa svuda - iza zidova farmi, klaonica, laboratorija i svih industrija koje profitiraju od iskorištavanja životinja. Uz snimke okrutnosti sudionici Kocke istine razgovaraju sa zainteresiranim prolaznicima i šire veganske poruke. Kako to rade iskusni sudionici i aktivisti moći će se čuti i na radionici koja je na rasporedu u 17 sati u prostoru Prijatelja životinja.
U istom prostoru u četvrtak u 18 sati možete poslušati predavanje “Kako uspješno prenijeti poruku o pravima životinja – otkrijte način kojim ćete biti zadovoljni i sugovornik i vi”. Goran Pejaković, predavač iz Centra za osnovni razvoj i promicanje kvalitete života Drvo života, održat će i interaktivnu radionicu na kojoj će obraditi i teme poput zakonitosti utjecaja na ljude, empatije, rješavanja izazovnih situacija, dragocjenosti slobodne volje. Otkrit će i koja je razlika između osjećaja i potreba, zašto kratko „ne” nikome ne pomaže, kako se nositi sa stresnim situacijama, što je to svjesna/suosjećajna komunikacija i zašto u stanju otpora nemaš pomoći. Analizirat će se i stvarne situacije u kojima su se našli sudionici radionica.

dan richardson Glumeći ne činim svijet boljim mjestom, radim to aktivizmom, ja sam glas životinja u svijetu


U petak u 17 sati počinje mijaurevolucija u Cat Caffeu, Kušlanova 6, u čijoj organizaciji sudjeluje i ekipa VEGAN THUGZA. Za posjetitelje koji dođu s porukom udomljene mace ili psa pripremljeni su veganski čokoladno/kofeinski napitci i veganski kolači.
Po završetku Marša za životinje, u subotu u 14 sati, održat će se Animal rights after-party u The Beertiji, Pavla Hatza 16. Uz tople napitke moći ćete se okrijepiti i hranom pripremljenom za tu prigodu, a posluživat će se u šatoru.

 

Zagreb: Na Trgu bana Jelačića održan prosvjed za prava životinja u sklopu 11. ZeGeVege festivala Za prava životinja U Zagrebu u sklopu ZeGeVege festivala održana 'Kocka istine' veganstvo Spašena svinja Stella
f
OSOBNO ISKUSTVO
Kako mi je LUNA 2 spasila pripreme za vjenčanje najbolje prijateljice

A1 izdvaja za Vas

  • alphazulu99:

    Gledam lika koji vodi svezanog psa i marsira za prava zivotinja. Kako bi izgledalo da tog lika netko sveze i vodi ulicom? Osim toga, vidim da neki na sebi imaju odjevne predmete zivotinjskog porijekla. Na primjer odjecu od vune, cipele ... prikaži još! izradjene od koze. Je li neka svinja patila dok su joj uzimali kozu da bi nekom liku napravili cipele? Sto kazu ovi za prava biljaka? Poznato je da su biljke ziva bica koja pate kada ih se sijece, melje ili usitnjava.

  • Oldmarinero:

    Ovi ne jedu janjetinu.