Naslovnica Vijesti Kućni ljubimci

Spašena svinja Stella

'Naš primarni cilj je probuditi u ljudima svijest da u moralnom smislu, ali i u samoj zamisli života, ne postoji razlika među životinjama. Tu razliku nehotice stvaramo kada štitimo i njegujemo jednu vrstu, a druge zlostavljamo'
08. rujna 2018. u 14:49 5 komentara 657 prikaza
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/5

Uživo iz slovenskog utočišta Koki, Zavoda za zaščito rejnih živali iz Slovenije, posjetiteljima ZeGeVege festivala u Vegan Thugz šatoru javila se svinja Stella.

Ona je samo jedna od životinja koje su spašene s farmi i koje u prirodnom okruženju žive do svoje smrti u prvom utočištu takve vrste u našoj regiji. Osim pomoći životinjama u nevolji, kroz njihove životne priče Koki potiče ljude da odabiru veganski način života i da mijenjaju svijet, da ga učine suosjećajnijim prema svim živim bićima.

1 / 51

- Naš primarni cilj je probuditi u ljudima svijest da u moralnom smislu, ali i u samoj zamisli života, ne postoji razlika među životinjama. Tu razliku nehotice stvaramo kada štitimo i njegujemo jednu vrstu, a druge zlostavljamo - rekla je jednom zgodom, predstavljajući utočište i njegov rad, Ksenija V. Kutlačić.

Upravo to je i namjera inicijative Vegan Thugz, grupe vegana koji su organizirali Stellino javljanje na Skypeu. Slatko iznenađenje za djecu Vegan Thugz šator suosjećajnih iznenađenja djecu je mamio brojnim iznenađenjima. Jedno od njih bile su i slatke Stelline krafne. A uz slatki užitak mališani su se zabavljani uz suosjećajne bojanke i uređivali ih po vlastitoj želji. Nekima su pomogli i roditelji.

>> Pogledajte video - Majmunčić u zelenom zimskom odjelu belji se kameri

Baby Beef
Baby Beef
Udruga uzgajivača junadi Baby Beef osnovana je 2000., s ciljem promocije i ponude kvalitetnog junećeg mesa

A1 izdvaja za Vas

  • Vito:

    Spašena svinja Stella ::: A što je s preostalih 50,74 % koji i dalje slijepo slijede prasce ??? __ Oprostite, nula mi promaknula, jer je nevrijedna nula, ali politička i matematička nula nas i dalje drži na dnu ljestvice razvijenosti ... prikaži još! __ Razlika je očita - što jedna nula napravi u matematici "skoro" je jednaka učinku i u stvarnom životu - nula na vlasti, rezultati poznati - punih 28 godina hrvatska je blizu nule od obećanog prije 28 godina __ Na žalost ta blizina nule je s negativne, a ne pozitivne strane. __ Spašena svinja Stella jednostavno ne može spasiti preostale svinje koje grizu Hrvatsku ma koliko se vegani trudili. __ Čak suprotno, vegani podržavaju svinje u nastavku života na izborima __ A tko će koga nego svoj svoga???

  • Vito:

    beitsche: __ Oprostite, ali stara krmača im daje novce iz proračuna pa ju moraju spašavati __ Deložirane obitelji pak ne daju novce niti za napravljene račune, tako da postoji velika razlika u vrijednostima.

  • Vito:

    Spašena svinja Stella ::: A što je s preostalih 5,74 % koji i dalje slijepo slijede prasce ???