Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Večernji tv

Bačić: Pazit ćemo da nam na listi budu kandidati za kojima se ne vuku nikakvi repovi

Branko Bačić
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
1/3
03.06.2020.
u 11:07

Mislim da je Vili Beroš osoba koja se kao ministar pokazao sposoban i kvalitetan i on je odlična osoba za voditi listu, kazao je Bačić

Potpredsjednik HDZ-a Branko Bačić gostovao je u studiju Večernjeg lista. S novinarkom Ivom Boban Valečić razgovarao je o nadolazećim parlamentarnim izborima i listama HDZ-a.

VIDEO: Bačić: Pazit ćemo da nam na listi budu kandidati za kojima se ne vuku nikakvi repovi

Imena na listama HDZ-a 

"Nije utjecala afera vjetroelektrane na liste. Već dvije kampanje listu u 3. jedinici nosi Žarko Tušek i ovaj put se razmišljalo i u razgovoru je ipak zaključeno da se to ne mijenja. Na kraju smo ocijenili da je ovo dobro rješenje. U toj jedinici imamo najbolje rezultate. Nikakve veze ministar Horvat nema s tom aferom, bit će na listi". kazao je Bačić.

Je li stranka znala za aferu Josipe Rimac?

"Svakako nas je to iznenadilo. Kriminal i korupcija ima ime i prezime. Mi smo čim smo doznali za tu aferu reagirali, i odmah smo smijenili dužnosnice, odmah smo i kao stranka naložili sankcioniranje. Ova Vlada i Plenković se drži nulte stope tolerancije na korupciju. To želimo ukloniti iz stranke. To što je netko član stranke, a da radi za svoju korist, mi to uklanjamo i stranka će se s tim oštro obračunati", kazao je.

Primanje naknade za dužnosnike pod istragom

"Riječ je o tome da dužnosnici nakon mandata imaju pravo na 6+6. Ako je netko u pritvoru bio on kriv ili ne teško je reći, ako nema kaznene prijave ili presude zakinut mu primanja. O tome se može razmisliti da se ukine naknada. Zakon mora vrijediti za svakoga a isto je i ako nema presude. Nemam razloga bilo koga braniti već treba voditi računa o načelu presumpcije nevinosti", kazao je Bačić.

"Prilikom lista vodit ćemo računa o svemu onome što je iza nas, za sve koji su na listama. Treba obaviti razgovor sa svakim. Pazit ćemo da nam na listi budu kandidati za kojima se ne vuku nikakvi repovi", kazao je. 

Pitanje odgovornosti ravnatelja Doma za starije u Splitu

"Škaričić je postavljen temeljem javnog natječaja. Bio je gradonačelnik Omiša tri mandata. To ne znači ako je izgubio izbore da se ne treba javiti na mjesto gdje ispunjava uvjete. Nemam razloga braniti ga, ali još manje imam razloga mu dodavati nešto za što možda i nije odgovoran, za što je napravljena procedura. Nije utvrđeno da je kriv, i zašto on treba biti žrtva. U državama za koje nam se tvrdi da su uređene, da su ekonomnski jače, koje nam trebaju biti uzor, tamo je u domovima umrlo puno više ljudi. Ljuti me da u državi u kojoj smo pokazali da se znamo boriti s koronom sada se HDZ-u imputira da smo nuspješni i to odbijam. SDP pokušava napraviti jednu žrtvu na primjeru gospodina Škaričića, to ne dozvoljavam. Ovdje se na Škaričiću hoće napraviti afera u gradu Splitu", kazao je Bačić.

"U 10. izbornoj jedinici nakon što je Krstičević zatražio predah, mislim da je Vili Beroš osoba koja se kao ministar pokazao sposoban i kvalitetan i on je odlična osoba za voditi jedinicu", kazao je Bačić.

Žene na listi HDZ-a

"HDZ je zadnja stranka kojoj se mora predbaciti da ne vodi računa o ženama". 

 

Ključne riječi

Komentara 12

WA
walker
11:02 03.06.2020.

Svakako pripazite tko će biti na listama. Mi ćemo, ovaj put, za svaki slučaj, ipak dati povjerenje drugima.

DU
Deleted user
11:46 03.06.2020.

Ono što je imalo vrijedilo u hdz u ili je odavno maknuto u stranu ili je samo otišlo iz te organizacije Ove sadašnje mogu podržavati samo oni upitne inteligencije i oni upitnog morala Fuj

Avatar dr.pedersen
dr.pedersen
11:56 03.06.2020.

Zapravo, neću ni čekati tvoj odgovor. Pička ti materina lažljiva, pokvarena, lopovska, retardirana, hadezeovska. Jebem ti sav hadezeovski kot i okot. Izdrkotino ljudska. Pička ti materina, jebem ti hadezeovsku kurvetinu koja te okotila. Genetski otpadu. Gnjido. Poremećena lopovska hadezeovska nakazo. Ljudski nakotu. Jebem ti oca lopovskog, jebem ti hadezeovsku krmaču koja te oprasila. Izdrkotino hadezeovska.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije