Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'NAMA JE TO ZANIMLJIVO'

Božinović o COVID potvrdama: Europska unija će sutra utvrditi nova pravila

Šibenik: Kontrola covid potvrda  u javnim i državnim ustanovama
Dusko Jaramaz/PIXSELL
24.01.2022.
u 19:00

Vidimo da i druge zemlje skraćuju razdoblje izolacije i samoizolacije zbog činjenice da se osobe koje dođu u kontakt s virusom i brže zaraze, brže razviju simptome i brže prolaze, napomenuo je.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović na održanoj konferenciji za medije govorio je o COVID potvrdama. 

Na pitanja o skraćenju samoizolacije, kazao je: - Kao što znate, Hrvatski zavod za javno zdravstvo je taj koji određuje vrijeme samoizolacije. Što se tiče Stožera civilne zaštite, on je tu za donošenje mjera temeljem preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Ovo ne spada u tu vrstu odluka Stožera. Tako da temeljem svih iskustava koja postoje u ovom trenutku ne samo u Hrvatskoj, već u svijetu vezano za COVID pandemiju i širenje omikrona, vidimo da i druge zemlje skraćuju razdoblje izolacije i samoizolacije zbog činjenice da se osobe koje dođu u kontakt s virusom i brže zaraze, brže razviju simptome i brže prolazi bolest.

- EU Covid potvrde su donesene temeljem uredbe Europske unije koja će sutra utvrditi neka nova pravila i neke nove formule. Države će se svrstavati temeljem nove kategorije. Znamo da se do sada uzimala incidencija na 100 000 plus udio pozitivnih u odnosu na testiranih. Novost je da će se uzimati u obzir i stopa cijepljenih na 100 000 stanovnika. Po tome će se određivati boja zemalja i po tome će se određivati sloboda kretanja. Nama je to itekako zanimljivo kao državi članici i kao turističkoj zemlji. 

Ponovio je da su COVID potvrde donesene uredbom Europske unije, te da se neće ukinuti jer "u tom slučaju hrvatski državljani ne bi mogli napustiti Hrvatsku i otići u Sloveniju ili Mađarsku". 

VIDEO: Policija privela 72-godišnjaka zbog komentara o Plenkoviću: "Treba ga dočekati pokvarenim jajima"

Komentara 6

AN
ante555
21:03 24.01.2022.

Koji nevješti, neozbiljni i traljav odgovor na Covid potvrde, htio je reci pitajte Brisel sto ce bit, mi ne odlucujemo

RB
Rastu Brojke
20:11 24.01.2022.

Znači opet čekamo kako će drugi? Pa evo, drugi kao npr. Engleska i Izrael su ih ukinuli. Kako će oni u Sloveniju ili Mađarsku? Ili Austriju? Ajde vi to lijepo ukinite pa bar jednom pokrenite trend. Koji je već počeo, ali se vakseri nedaju samo tako.

IZ
iznadzagrebanebo
19:09 24.01.2022.

Covid potvrde će se ukinuti, danas, sutra, prekosutra, a tada treba lustrirati sve koji su sudjelovali u segregaciji suprotnoj svom međunarodnom i državnom pravu, krenuti od domaćih nalogodavaca, završiti na europskoj i međunarodnoj razini.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije