Naslovnica Vijesti Hrvatska

Božinović do kraja tjedna u Izraelu, Rumunjskoj i Njemačkoj

Na Međunarodnom forumu o domovinskoj sigurnosti u Jeruzalemu Božinović će se u utorak, 12. lipnja, sastati s ministrom javne sigurnosti Izraela Giladom Erdanom.
12. lipnja 2018. u 08:12 6 komentara 213 prikaza
Davor Božinović
Foto: Goran Stanzl/Pixsell

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović ovoga će tjedna posjetiti Izrael, Rumunjsku i Njemačku gdje će se sastati s kolegama s područja sigurnosti i unutarnjih poslova zemalja domaćina, ali i drugih partnera poput SAD-a i Austrije.

Njemačka policija Završio na Psihijatriji Hrvat nasred münchenskog kolodvora pokazivao genitalije

Na Međunarodnom forumu o domovinskoj sigurnosti u Jeruzalemu Božinović će se u utorak, 12. lipnja, sastati s ministrom javne sigurnosti Izraela Giladom Erdanom. Teme sastanka su, kako se doznaje u MUP-u, razmjena informacija i suradnja u borbi protiv kriminaliteta na međunarodnoj razini, obuka i primjeri dobre prakse, borba protiv cyber kriminaliteta, izazovi terorizma te sprječavanje zlouporabe i krijumčarenja droge.

U srijedu, 13. lipnja Božinović će sudjelovati na Međunarodnom forumu o domovinskoj sigurnosti koji će obuhvatiti teme kao što su trendovi globalnog i domaćeg terorizma, metode za borbu protiv terorizma i prevencija terorizma, a govor će između ostalih održati i predsjednik Izraela Reuven Rivlin.

policija Uhićen u Kurdistanu Osumnjičeni za ubojstvo njemačke djevojčice izručen Njemačkoj

Istog dana Božinović će se sastati s državnom tajnicom za domovinsku sigurnost SAD-a Kirstjen Nielsen, što je nastavak dijaloga početog Božinovićevim posjetom Ministarstvu domovinske sigurnosti SAD-a u siječnju u Washingtonu. Tijekom posjeta Bukureštu od 14. do 15. lipnja Božinović će sudjelovati na Ministarskoj konferenciji Salzburškog foruma, gdje će se uoči početka skupa sastati s austrijskim saveznim ministrom unutarnjih poslova.

U petak, 15. lipnja u 12 sati ministar Božinović u Berlinu će se sastati sa Saveznim ministrom unutarnjih i domovinskih poslova i graditeljstva SR Njemačke Horstom Seehoferom. Teme sastanka su razvoj migracija na području država zapadnog Balkana, zajednički europski sustav azila, zaštita vanjskih granica, ali i članstvo Hrvatske u šengenskom prostoru.

Davor Božinović
1 / 6
Damir Krstičević
Davor Božinović izazov Božinović: U borbi protiv ilegalnih migracija najvažnija je suradnja u susjedstvu Na pragu novog migrantskog vala Kritične točke preko kojih ilegalci ulaze u Hrvatsku
Filmushka
PROMO
Video: Ovo su filmovi koje ćete moći besplatno pogledati na Filmushki

A1 izdvaja za Vas

  • kordunmoj75:

    Ministre pogledaj kako nam izgleda granicna policija i carinari,poglej njihovu odjecu,a ti lunjas po svjetu,kao da to sve placa S.Koreja tebi.

  • kold:

    Halo ministre stranci ti mlate miliciju a ti skitaš po inostranstvu.

  • zarac:

    Kako je tužno vidjeti kako "domoljubi" pljuju po svojim donedavnim vitezovima.