Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uhićen u Kurdistanu

Osumnjičeni za ubojstvo njemačke djevojčice izručen Njemačkoj

policija
Fabrizio Bensch/REUTERS/PIXSELL
09.06.2018.
u 18:32

Dvadesetogodišnjak iz iračkog Kurdistana, sukladno njemačkim zakonima o zaštiti privatnosti identificiran kao Ali B., uhićen je ovaj tjedan u Kurdistanu

Vlasti autonomne iračke pokrajine Kurdistan izručile su u subotu Njemačkoj iračkoga Kurda osumnjičenog za ubojstvo 14-godišnje djevojčice, rekao je izvor blizak upravi zračne luke u Erbilu. 

Osumnjičenik je ukrcan na let koji je iz zračne luke u Erbilu za Frankfurt poletio u 4:30 po mjesnom vremenu, kazao je za dpa izvor koji je želio ostati anoniman. Zasad nema službene potvrde kurdskih vlasti o navodnom izručenju. 

Dvadesetogodišnjak iz iračkog Kurdistana, sukladno njemačkim zakonima o zaštiti privatnosti identificiran kao Ali B., uhićen je ovaj tjedan u Kurdistanu. Tereti se za ubojstvo 14-godišnje Susanne koja je nestala 22. svibnja.

Djevojčica se nije vratila kući u Mainzu nakon što je vrijeme provela u centru susjednog grada Wiesbadena. Njezino tijelo je bilo sakriveno u četvrti grada Erbenheima gdje je živio Ali B. i njegova obitelj. Mladić je napustio Njemačku 31. svibnja, a nakon uhićenja je priznao ubojstvo djevojčice, potvrdio je kurdski dužnosnik.

"Čini se da su bili zajedno putovali i da je između njih izbila svađa. Djevojčica je pokušala nazvati policiju i to ga je navelo da je ubije", kazao je Tarik Ahmed, šef policije u kurdistanskoj pokrajini Duhok.

 

Ključne riječi

Komentara 9

TR
trabant7
14:35 09.06.2018.

Baciti krokodilima za predjelo.

Avatar TONI
TONI
20:55 09.06.2018.

zatvor za takve je preblag i da je dozivotni, a zivio bi na teret nas postenih poreznih obveznika.

TA
tarzan
14:33 09.06.2018.

Kako su vam loši izvori vijesti. Istina je da će već večeras biti izručen Njemačkoj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije