Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Izbori 2020

Bošnjaković priznao da je sporost jedan od većih problema pravosuđa, najavljuje daljnju digitalizaciju

Za novi mandat najavljuje i uvođenje rasprava na daljinu putem videokonferencija te propisivanje okvirnih rokova trajanja postupaka
23. lipnja 2020. u 13:10 7 komentara 305 prikaza
Dražen Bošnjaković
Foto: Goran Stanzl/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/3

Član Središnjeg odbora HDZ-a i aktualni ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković poručio je u utorak kako će im u sljedećem mandatu cilj biti daljnja digitalizacija radi ubrzanja postupaka u pravosuđu.

Izborni spot IZBORNI SPOTOVI Nakon SDSS-a, izborne spotove lansirali HDZ i Restart: Jesu li uspjeli istaknuti adute?

"U ovom mandatu cilj nam je bio brže, bolje i modernije pravosuđe i to je obuhvaćalo digitalizaciju postupaka u pravosuđu, uvođenje elektroničke komunikacije na trgovačke i općinske sudove, a u sljedećem mandatu to ćemo proširiti i na ostale sudove”, kazao je Bošnjaković na konferenciji za novinare HDZ-a na temu „Pravosuđe i borba protiv korupcije“.

Za novi mandat najavljuje i uvođenje rasprava na daljinu putem videokonferencija, te propisivanje okvirnih rokova trajanja postupaka priznavši da je sporost jedan od najvećih problema pravosuđa.

Kada je riječ o ovrhama Bošnjaković je podsjetio na novi ovršni zakon koji treba proći treće čitanje u Saboru i za koji kaže da će dodatno zaštititi dužnike.

druženje članova hdz-a Božinović tvrdi da se pridržava mjera, no demantiraju ga fotografije: Rukovao se i s djecom

”Od 340 tisuća blokiranih mjerama smo uspjeli taj broj smanjiti za oko 100-ak tisuća, uveli smo snažne socijalne mehanizme za zaštitu digniteta dužnika , a novi ovršni zakon koji treba proći treće čitanje predviđa još bolje mjere”, istaknuo je.

Zamjenik glavnog tajnika HDZ-a Krunoslav Katičić najavio je rješavanje dugogodišnjeg problema nedostatka prostora USKOK-a i Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, a kada je riječ o borbi protiv korupcije podsjetio je na donošenje strategije suzbijanja korupcije te uvođenje kodeksa korporativnog upravljanja u trgovačkim društvima u kojima Hrvatska ima većinski udjel.

Na upit novinara o mogućoj odgodi parlamentarnih izbora Katičić je odgovorio kako smatra da za sada za tim nema potrebe. „Nema potreba da se za sada ta tema uopće razmatra, treba pratiti epidemiološku strukturu i prema tome će se prilagoditi mogućnost izbora”, rekao je.

Ivo Žinić
Politički kraj još jednog HDZ-ovca
Žinić gubi kuću koju mu je ‘darovala’ država?
HUB
Napravite prvi korak
Financijske poteškoće moguće je riješiti
  • trade_mark:

    i tako već 30 godina. hvala svima, ali STVARNO niste trebali!

  • romobil:

    Korumpiranost je oličenje hrvatskog pravosuđa...

  • rimac444:

    Najveći problem našeg pravosuđa jeste što je do koljena još u komunjarskom sustavu, sa takvim kadroviama, kao što je i DORH koji u sve ov godine nije proceusirao ni jednog od brojnih komunjarskih kriminalaca, da ne govorimo o udrbaškim zločincima.