Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Žestok odgovor

Borzan: Nitko me neće uvjeriti da smo mi ludi i da sami biramo skuplje proizvode niže kvalitete

Biljana Borzan
Marko Lukunic/PIXSELL
25.04.2018.
u 15:27

Na radionici koju je organizirala Europska pučka stranka (EPP), Borzan je pozvala kolege, među ostalima i iz Hrvatske, da pučane uvjere da podrže pozitivne i prijeko potrebne promjene za potrošače.

Hrvatska europarlamentarka Biljana Borzan žestoko se obračunala s predstavnikom brandova koji je ustvrdio kako je problem različite kvalitete „fake news“. Zbilo se to na konferenciji Europskih pučana o različitoj kvaliteti proizvoda na tržištu EU


 

- Ako je HIPP nakon moga istraživanja povukao proizvod lošije kvalitete s hrvatskog tržišta, ako je Bahlsen u kekse s maslacem za istočno tržište nakon prozivki zaista počeo stavljati maslac, ako je je Pepsi Co. odlučio plasirati kvalitetniji zapadni proizvod na cijelo tržište, tko ste vi da tvrdite da je ovaj problem fake news? -  kazala je Borzan. Odgovor, pak, nije dobila.

Na radionici koju je organizirala Europska pučka stranka (EPP), Borzan je pozvala kolege, među ostalima i iz Hrvatske, da pučane uvjere da podrže pozitivne i prijeko potrebne promjene za potrošače.

- Moje kolege i ja smo napravili niz istraživanja na ovu temu, izborili smo se za 800.000 eura vrijedna europska testiranja, pišemo prvo izvješće o različitoj kvaliteti u Europskom parlamentu, i to sve prolazi dok većina EPP šuti. Prema amandmanima EPP na moje izvješće vidim da nemaju jedinstvenu poziciju i pozivam kolege koji razumiju ovaj problem da razgovaraju s njima – apelirala je Borzan.

Više od 80 posto građana u Hrvatskoj, podsjetila je, osjeća se građanima drugog reda zbog različite kvalitete hrane. 

- Nitko me neće uvjeriti da smo mi ludi i da sami, prema „istraživanjima tržišta“, biramo skuplje proizvode niže kvalitete! Vrijeme je da se da se ovaj problem zaustavi i da EPP stavi građane ispred interesa industrije! - zaključila je jedina slavonska europarlamentarka.

Komentara 4

NA
narod1
16:03 25.04.2018.

Dobro radi Borzan ali Europi je nezgodno priznati da i sama gleda na novije članice samo kao na niže vrijedno tržište svojih proizvoda. Ta fake zajednica EU ulazi iz dubioze u dubiozu. A lista lopovskih korporacija sa tom praksom jeje znatno duža. Prije sam Gillette britvicu mogao koristiti mjesecima, sada je ista takva kupljena kod nas u stranom lancu već je nakon tjedan dana neupotrebljiva. A cijena još veća nego u Njemačkoj. EU je pljačkaška organizacija koja pljačka kolonije kao i prije, ali sada uz osmijeh sa odijelima.

Avatar Celzijus
Celzijus
17:27 25.04.2018.

Više od 80 % Hrvata osjeća se građanima drugog reda dok ih ovakva zastupa u EU.

DU
Deleted user
16:03 25.04.2018.

borzanka budi prava hrvatica pa objasni u parlamentu : -da je 350 000 hrvata blokirano -da je oko 1.5 milijuna hrvata siromasno -da nas pljackaju banke lihvarskim kamatama i naknadama - da 80 %:hrvata sastavlja kraj s krajem - vasaasa briga o hrvatskim potrosacima je kako bi rekao mesinjo muznja jarca u reseto isto kao i njegov dvistruki mandat ste razmela

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije