Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Boroš Drava: Razminirano područje postaje ekooaza

17.11.2008.
u 15:53

OSIJEK – S 219 tisuća eura iz programa Phare 2006. poduprto je razminiranje i izrada projektno-tehničke dokumentacije revitalizacije područja Boroš Drave, jezera i spojnog kanala s Dravom koji se nalaze na lijevoj obali rijeke, uzvodno od Belišća i u blizini Torjanaca.

Radi se o zajedničkom projektu Hrvatskih voda Vodnogospodarskog odjela za vodna područja Drave i Dunava iz Osijeka i Direkcije za zaštitu okoliša i za vode južnog Prekodunavlja iz Pečuha ukupno vrijednom 292 tisuće eura. Smisao je da 30 hektara (16 u Hrvatskoj, a 14 u Mađarskoj) ekološki iznimno vrijednog područja u budućnosti bude namijenjeno ekoturizmu, rekreaciji ili aktivnom odmoru.

Pojedinosti o tijeku radova i planovi predstavljeni su jučer u zgradi Hrvatskih voda u Osijeku na završnoj konferenciji INTERREG IIIA, programa za susjedstvo između Slovenije, Mađarske i Hrvatske za 2004.-2006., koji je uz partnere iz projekta okupio i predstavnike ekoloških udruga, te predstavnike okolnih lokalnih zajednica.

– Gruba je procjena da će troškovi radova na revitalizaciji, s kojima bi trebalo krenuti 2010., iznositi oko 16 milijuna kuna – rekao je voditelj projekta Davor Haničar iz Hrvatskih voda. Ona obuhvaća izgradnju biološkog uređaja za izmuljavanje i izgradnju ustave sa spojnim kanalom. (iš)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije