Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Bivši 'Sadamov tjelohranitelj' bit će deportiran iz Švedske u Irak

husein
Foto: Reuters
21.09.2009.
u 10:57

Navodni bivši Sadamov tjelohranitelj u Švedsku je došao 2003. godine, a tada je izjavio da je svojevremeno radio u tajnom zatvoru gdje su zatvorenici bili pod torturom.

Iračanin (45) koji tvrdi da je bio tjelesni čuvar Sadama Huseina bit će deportiran iz Švedske unatoč tome što Švedski odbor za migracije smatra da je njegov život ugrožen vrati li se u Irak.

Švedska vlada odlučila se na ovaj potez jer smatra da on predstavlja sigurnosni rizik. Navodni bivši Sadamov tjelohranitelj u Švedsku je došao 2003. godine, a tada je izjavio da je svojevremeno radio u tajnom zatvoru gdje su zatvorenici bili pod torturom.

Godine 2006. Švedski odbor za migracije ocijenio je da bi njegov povratak u Irak bio opasan za njegov život. Vladinu odluku o deportaciji aktivisti za ljudska prava ocijenili su pogrešnom, jer je po njima protuustavno deportiranje osobe kojoj se time ugrožava život i ne može biti opravdano niti pod izlikom da neka osoba za tu zemlju predstavlja sigurnosni rizik.

Ključne riječi

Komentara 6

ST
strsica
11:42 21.09.2009.

Sramota za \"sawremeni\" zapadni svijet. Progonom svega sto \"mirise\" na Sadama samo zele da saperu svoje greske i grijeh. Cinicno i jadno.

MM
Mladen Miletić
16:41 21.09.2009.

Kako vidimo opet majstori sa posebnom dozvolom ocijenjuj naše komentare i djele minuse onima koji istinito odlomentiraju ! Vidim sretena sizifa brine sa šta nama u Švedskoj treba.. Ne vapi za pameti ono što joj je najpotrebnije...

OB
-obrisani-
17:06 21.09.2009.

progon svih onih koji su se o zakon ogrijesili, propovjedaju teror i mrznju je nuznost! Velikodusno im je ponudjen azili i skloniste pred totalitarnim rezimima zemalja iz kojih dolaze i tako im spasen zivot! Milijarde eura godisnje baca EU za dostojanstven zivot ovih parazita, pa ako nisu u stanju da se za to zahvale red bi bio bar da budu pristojni, ako ni to nisu, progon je pravedno i demokraticno sredstvo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije