Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tajni ugovor?

Bivši direktor Zone za volonterski rad traži 514.000 kn naknade

zona
05.10.2010.
u 17:01

Novac ovdje uopće nije bitan, nego princip. Razapinjali su me svi, a ovom tužbom će se utvrditi koliko je vrijedio moj rad, ističe Dražen Čović.

Bivši direktor Gospodarske zone Vukovar Dražen Čović aktivirao je menadžerski ugovor kojim traži da mu se za volonterski rad isplati više od pola milijuna kuna.

Strah od sličnih ugovora

– Čović je isticao da u zoni radi volonterski i za boljitak Vukovara. Sad odjednom za svoj volonterski rad, za protekle tri godine, traži da mu se isplati pola milijuna kuna. Nadam se samo da u gradskim tvrtkama nemamo više takvih volontera i tajnih menadžerskih ugovora – kaže gradonačelnik Vukovara Željko Sabo.

I sadašnji direktor Gospodarske zone Dragan Njegić potvrdio je potraživanje svoga prethodnika, ali i istakao da je proteklih mjeseci, od kako je stupio na dužnost, zamijetio niz nepravilnosti i nelogičnosti te da će do kraja godine učiniti sve da se stvari izvede na čistac.

– Unutar zone ima svega i svačega. Tu su različiti ugovori, razni aneksi ugovora, nejednaki uvjeti za poslovanje a imamo i slučajeva da neke tvrtke rade, a da nemaju ni ishođenu građevinsku dozvolu. Imali smo i slučajeva jednostrano potpisivanih ugovora i raznih usmenih obećanja te su nam dolazili investitori i tražili nekakve povoljnije obećane uvjete – rekao je Njegić.

Bivši direktor zone Dražen Čović kaže da je podigao tužbu na Općinskom sudu u Vukovaru koji će odlučivati ima li pravo na naknadu za svoj rad ili ne.

Zona zarasla u korov

– Novac ovdje uopće nije bitan nego princip. Razapinjali su me svi, a ovom tužbom će se utvrditi koliko je vrijedio moj rad, kao direktora, unutar zone. Preuzeo sam je kad je bila ledina i u tri godine, bez i kune naknade za svoj rad, doveo do uporabne dozvole i potpisanih ugovora sa investitorima – rekao je Čović.

Dodaje da direktor zone nije već godinu dana, ali da svejedno ne vidi nikakav napredak niti bilo kakve značajnije aktivnosti unutar zone.

– Umjesto toga zona je zarasla u travu, nema više ni javne rasvjete a poskidani su i poklopci šahtova. Da ne spominjem otkazivanje ugovora potencijalnih investitora – rekao je Čović koji će, kako je najavio, ako sud odluči u njegovu korist dobivena sredstva isplatiti u humanitarne svrhe.

Ključne riječi

Komentara 3

DR
drmrbr
18:22 05.10.2010.

U humanitarne svrhe sebi, naravno, jer sebe smatra humanim.

GB
golub.branimir
20:36 05.10.2010.

Još jedan Čović? Pa koliko ih ima?

JI
jimbeam
00:25 15.10.2010.

Ovo je neka nova definicija volontiranja !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije