Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
misa i razgovor

Biskup Škvorčević posjetio generale u Haagu

škvorčević
Duško Mirković/Pixsell
17.06.2011.
u 22:43

Vjerujte Božjoj pravdi koja nadilazi sve ljudske sudove, poručio je biskup generalima.

Požeški biskup dr. Antun Škvorčević prvi je biskup koji je danas posjetio hrvatske generale Antu Gotovinu i Mladena Markača koji se nalaze s drugim Hrvatima iz Bosne i Hercegovine u zatvoru u Den Haagu.

U biskupovoj pratnji bio je fra Ivica Jurišić, hrvatski župnik u Rotterdamu. Biskup je nakon posjeta izjavio da je tijekom dvosatnog susreta sa sedmoricom Hrvata u Scheveningenu slavio svetu misu i s njima se nakon toga zadržao u razgovoru. Izručio im je pozdrave hrvatskih biskupa te izrazio poštovanje za žrtvu i veliki doprinos hrvatskoj slobodi, za trpljenje koje podnose.

- Posvjedočio sam im posebnu duhovnu i molitvenu blizinu kao i moralnu potporu i solidarnost brojnih hrvatskih ljudi koji prate njihov boravak u pritvoru i suđenje. Ohrabrio sam ih i kazao im da ne dopuste se sputati u okvir zla koje im se pripisuje, nego da u molitvi žive povezanost s Bogom, povjere mu sudbinu, te da usred zatvorskih uvjeta ostanu duhovno slobodni, vjerujući Božjoj pravdi ljubavi koja nadilazi sve ljudske sudove čija je pravednost utemeljena na ograničenom zakonu uzajamnosti – kazao je biskup Škvorčević nakon posjete hrvatskim generalima.

Dodao je kako su hrvatski generali nakon svete mise očitovali mir i vedrinu u razgovoru o duhovnim temama koje su ih zanimale. Među ostalim razgovarali su i o nedavnom pohodu pape Benedikta XVI. Hrvatskoj koji su pratili putem televizije. Biskup je svakom od njih uručio krunice koje je primio na dar od Svetog Oca te spomen sličice na njegov pohod Zagrebu.

 

Komentara 25

TA
tararira
23:55 17.06.2011.

haski sud svim postenim hrvatima moze popusiti pimplek a toje malo blaze nego sto je izreko seselja......hahahahaha.....!!

KL
klanac
00:14 18.06.2011.

Drugi hrvai iz BiH su isto hrvati! Moj novinačiću

OB
-obrisani-
22:57 17.06.2011.

bog te blagoslovijo biskupe antune nasim generalima je potrebna duhovna hrana velika vam hvala i slava istiniti junaci domovinskog rata

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije