Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prisegnula

Bianca Matković prisegnula kao zastupnica u Saboru

bianca (1)
Foto: Sanjin Strukić/Pixsell
1/7
03.12.2010.
u 12:27

Dok Bianca Matković još čeka ured, njezin bivši šef Ivo Sanader svoj je dobio u Demetrovoj ulici

Bianca Matković vratila se u saborske klupe. Pred kolegama, saborskim zastupnicima prisegnula je da će se držati Ustava i zakona i poštovati pravni poredak te zaradila pljesak. Prije prisege zastupnici su jednoglasno prihvatili prijedlog Mandatno-imunitetnog povjerenstva da joj se izglasa prestanak mirovanja mandata. Time je sada i službeno prestao mandat njezinom zamjeniku Krešimiru Ćosiću.

- Trudit ću se kao što sam se i dosad trudila u poslovima koje sam radila. Svoj posao radit ću savjesno, profesionalno i časno. Nadam se da ću opravdati povjerenje stranke koja me izabrala i radom u sklopu Kluba HDZ-a, ali i povjerenje hrvatskih građana čijim glasovima sam dobila priliku biti u Saboru kao zastupnica - rekla je Matković.

Na pitanje kako se nosi s pričama da je neželjena unutar Kluba zastupnika HDZ-a jer nije sklona stranci nego bivšem premijeru Sanaderu, Matković je kazala kako nije primijetila da nije željena.

- Kao što ste vidjeli, danas su moji stranački prijatelji glasovali za moj povratak i ne vidim nikakav problem.

Na pitanje je li joj po izlasku iz sabornice potpredsjednik Sabora Vladimir Šeks rekao da će joj zagorčati život, Bianca Matković je rekla kako nije, nego joj je čestitao. Hoće li Matković preuzeti i sve funkcije u odborima u kojima je sjedio Ćosić, još nije poznato jer će o tome odlučiti Klub HDZ-a.

- A ja ću odluku poštivati - rekla je Matković.

Još nije poznato ni gdje će joj biti ured. Bude li u Demetrovoj ulici, bit će blizu svom bivšem šefu, danas nezavisnom zastupniku Ivi Sanaderu, kojemu je, priča se, dodijeljen ured u Demetrovoj na prvom katu.

Komentara 43

Avatar comparator
comparator
04:58 04.12.2010.

Ivo Sanader je primjer marionetske politike jer koliko vidimo ništa mu se nemože dogoditi i pod zaštitom je vanjskih faktora ,a ova gospođica samo privjesak bez vrijednosti.

WO
Wolf34
13:50 03.12.2010.

U što većih lopova fasada mora biti jača. Otuda i križ. Mada gorjet će u paklu zbog svih grijeha nanesenih našem narodu. Bog vidi sve, i njihove lopovluke.

OB
-obrisani-
06:32 08.12.2010.

najsigurniji parovi- uvjerite se http://vaha-tips.blog.hr/

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije