Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEĆE RASTI

Bauk potvrdio da će neto plaće dužnosnika ostati na istoj razini

Arsen Bauk
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
06.11.2014.
u 11:11

Vlada je donijela političku odluku da plaće ostanu na istoj razini

Ministar uprave Arsen Bauk danas je još jednom potvrdio da će neto plaće dužnosnika ostati otprilike na istoj razini kao danas unatoč tome što se 1. siječnja sljedeće godine povećava neoporezivi dio plaća i šire porezni razredi.

Dakle, iz toga proizlazi da bi plaće dužnosnika trebale porasti za nekoliko stotina, pa i više kuna, ali je Vlada donijela političku odluku da one ostanu na istoj razini.

Bauk je objasnio da će im se ili smanjiti njihove osnovice za izračun plaća ili veličina koeficijenata. Ministar uprave rekao je da Vlada razmišlja da osim dužnosnika u tu odluku o zaustavljanju rasta plaća uključe još neke ljude koji imaju visoke plaće, a koje se isplaćuju iz državnog proračuna.

Bauka smo pitali hoće li se rast plaća stopirati i šefovima javnih poduzeća, raznih agencija, instituta i zavoda, a ministar je rekao da o tome još nije bilo razgovora, odnosno da barem on za to ne zna.

>> HDZ: Izmjena poreza na dohodak šteti građanima. Izgubit će djeca i bolesni

>> Konobar nosi račun! Vrijeme je da se suočimo s istinom

Komentara 8

DU
Deleted user
12:19 06.11.2014.

U dugovima smo, BDP pada i padat će i dalje, zadužujemo se dodatno, deficit u ovogodišnjem proračunu ogroman, a njema n e ć e r a s t i plaće, samo će ostati iste. A donijeli akt o smanjenju koeficijentanta za obračun plaće - ne bi? Pa da, zakaj bi vi koje stoka sitnog zuba plaća - dijelili nevolje te stoke? Kako biste živjeli? Tko bi kupovao Brioni odijela? Vuiton kovčege i torbe? Prada haljinice, D$G puloveriće?? Sramota.

TH
than
12:08 06.11.2014.

Place duznosnika bi trebale biti vezane uz sam uspjeh. Kakav uspjeh ima ova vlada, trebali bi drzavni duznosnici uplatiti u proracun, a ne primiti placu iz njega. Svi su uhljebljeni prema rodijackim i stranackim vezama, pa je red da i odgovaraju za svoj posao.

GI
gismund
13:27 06.11.2014.

zašto uopće dobivaju plaće? jer su uništili gospodarstvo? jer ljudi kopaju po kantama? jer smo najgora država u EU? jer imamo ogroman javni dug? jer smo gori čak i od grčke? i on kaže da mu plaća neće rasti?!? čime su oni uopće zaslužili svoje plaće u ove 3 godine mandata????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije