Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nemaju bazu

Bandićevci u trećoj jedinici s – Čačićem!

Zagreb: Milan Bandić predao liste za parlamentarne izbore
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
17.06.2020.
u 06:00

Marija Puh i Anđelko Topolovec još su članovi Stranke rada i solidarnosti, ali na izbore će s Reformistima

Kao što se i očekivalo, iznenadio je. Milan Bandić, zagrebački gradonačelnik, predao je jučer svoje izborne liste ne rekavši o njima ništa, osim da će ih predstaviti sutra poslijepodne. “Nositelji lista i suradnici” došli su pred Državno izborno povjerenstvo s njim, ali kako se Bandićeva Stranka rada i solidarnosti natječe u šest jedinica, a “suradnika” je bilo triput više, teško je bilo nagađati tko su zaista njegovi odabranici.

Mi smo bivši HNS-ovci

On sam nosit će drugu izbornu jedinicu, a kako doznajemo, prvo ime u prvoj jedinici bit će mu ekonomist Ljubo Jurčić. Osim u spomenute dvije, prvi čovjek metropole za mjesto u parlamentu borit će se sa svojim kandidatima i u druge dvije zagrebačke jedinice, šestoj i sedmoj, ali i u trećoj te devetoj. Pojavit će se, doznajemo, na popisima i jedan od Bandićevih “žetončića” Milanka Opačić, ali ne i Siniša Varga, koji je kazao da će se u godinama koje slijede posvetiti isključivo radu u zdravstvu.

>> VIDEO Parlamentarni izbori: Tko je ključan za slaganje većine? Pogledajte što kažu naši analitičari

Nema na listama ni nekadašnje HNS-ovke Marije Puh, ali ni potpredsjednika Stranke rada i solidarnosti Anđelka Topolovca, još jednog Zagorca koji je svojedobno odlučio napustiti HNS i utaboriti se kod Bandića. Nema, međutim, brige za treću izbornu jedinicu jer će Zagorci, Varaždinci i Međimurci i dalje moći dati svoj glas njima, ali na popisu – Radimira Čačića! Jest, Reformisti su u treću odlučili upravo s ovim ljudima, i to u sklopu svojevrsne platforme nazvane “Srcem za Zagorje”.

– Mi smo svi bivši članovi HNS-a i o stvaranju jedinstvene opcije razmišljali smo još prije nego što su kolege odlučili priključiti se Stranci rada i solidarnosti – govore nam u Reformistima dodajući kako su bandićevci u trećoj jedinici procijenili da sami ne mogu jer određen broj glasova mogu skupiti oko Krapine, ali Milan Bandić jednostavno nema bazu u Varaždinskoj i Međimurskoj županiji. Reformisti također ističu da ova mala koalicija nipošto nije koalicija s Bandićem, već s pojedincima. Jesu li onda ti pojedinci izišli iz Bandićeve stranke?

– Znamo da je bilo nezadovoljstva, ali ne znamo što su na kraju odlučili – govore nam Reformisti, a mi smo nazvali i samu Mariju Puh kako bismo provjerili je li još uvijek članica Stranke rada i solidarnosti. Na telefon se do zaključenja broja nije javljala, ali prije točno mjesec dana ona se, baš kao i Anđelko Topolovec, družila na izbornoj skupštini Foruma mladih Stranke rada i solidarnosti Krapinsko-zagorske županije. Sadili su tad stranački kolege i neke borovnice, pohvalili se time na društvenim mrežama, a sve uz popularni “hešteg” koji je glasio, ni više ni manje, nego “srcem za Zagorje”.

>> VIDEO Radimir Čačić o otkupu INA-e

Što kaže Restart?

A kako su točno “srcem za Zagorje” sadili voće na skupu Stranke rada i solidarnosti, a onda istim srcem otišli Čačiću, pitali smo i bandićevce.

– Koliko je nama poznato, i Marija Puh i Anđelko Topolovec još su uvijek članovi naše stranke – kažu nam u “365” pa dodaju da navedeni dvojac nije među njihovim kandidatima u trećoj izbornoj jedinici. A kakva je to suradnja s ljudima koji su u Bandićevoj stranci, a ujedno i suradnja koja s Bandićevom strankom, zapravo, nije, htjeli smo pitati i Radimira Čačića. On je, podsjetimo, u šestoj izbornoj jedinici već koalirao s Restartom pa nas je zanimalo što točno, primjerice, SDP misli o svojoj neizravnoj suradnji s Milanom Bandićem. Čačić nam se, međutim, nije javljao na telefon.

Komentara 3

DU
Deleted user
06:04 17.06.2020.

ono sto je bandic u zg..to je cacic u zabokrecini kako je zvao vz zupaniji...dobro je da su skupa pa mogu srediti 120 tisuca tona smeca u zupaniji..

Avatar Sajko
Sajko
08:53 17.06.2020.

da ti se želudac okrene

AN
antiekstremist
08:23 17.06.2020.

Znači i Bandić pobježe u II izbornu jedinicu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije