Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LOKALNI IZBORI Izjave kandidata nakon glasovanja

Bandić: Očito je da ćemo morati pobijediti dva puta

17.05.2009.
u 21:00

ZAGREB – Ovo su drugi po važnosti izbori u državi, nisam mogao ranije davati izjave, ali zahvaljujem svojim sugrađanima jer sve što imam napravio sam u Zagrebu, i postigao sam rezultat na granici 50 posto. Očito je da ćemo morati pobijediti dva puta, jer jednom nije dovoljno - rekao je Milan Bandić malo prije 1 sat u noći.

- Odgovornost je velika i nisam mogao improvizirati, morao sam čekati rezultate pa zato sada idem sa izjavama - poručio je Bandić ispričavajući se novinarima koji su ga čekali za komentar rezultata. Rekao je i kako su izbori finale demokracije, te da je na ove izbore išao pobijediti, te da misli i da jest pobijedio.
- To što ću morati još jednom pobijediti me veseli, jer ja volim pobjeđivati - rekao je Bandić. - Ja ujutro idem raditi svoj posao, do 31. svibnja, tad ćemo iznova na izbore i mislim da ćemo pobijediti. Imam veću tremu nego prije jer se prvi puta bira neposredno gradonačelnik i prvi se puta testira potpora gradonačelniku - rekao je.

Milanović: Palac gore Bandiću, Ostojiću i Obersnelu
Nakon rezultata koji su objavljeni oko 22 sata, predsjednik SDP-a Zoran Milanović obratio se javnosti. Zahvalio je novinarima na korektno odrađenoj kampanji, koju je SDP u svim hrvatskim krajevima vodio pozitivno i nije se navukao na tanak led govoreći jezikom prošlosti.
- Rezultati koji su dosad obrađeni daju nam razlog za zadovoljstvo, ali pričekat ćemo konačne rezultate i dati konačni sud sutra. Nismo trijumfalisti, ali zadovoljni smo podrškom građana koju smo dobili. Ne želimo dijeliti hrvatske građane na one koji žive u velikim gradovima i malim sredinama.

SDP je u Zagrebu i Rijeci daleko najjača stranka. Svaka čast mojim kolegama Bandiću, Obersnelu i Ostojiću, kojega čeka drugi krug, no čeka nas još dva tjedna da biračima poručimo što imamo - istaknuo je Milanović dodavši da u Zagrebu SDP ima daleko najveće povjerenje građana, ali da će pričekati rezultate.

U HDZ-u zadovoljni rezultatima
- Bilo je za očekivati da Bandić dobije u prvom krugu. Htjeli mi to priznati ili ne, Bandić je fenomen, rekao je u središnjici HDZ-a Miroslav Ćiro Blažević, kandidat za Gradsku skupštinu u Zagrebu, kad se činilo da aktualni gradonačelnik neće ići u drugi krug izbora.

Jadranka Kosor je malo prije ponoći komentirala podatke i izjavila da su u stranci zadovoljni. - Ostvarili smo ono što smo očekivali, pobijedili smo u većem broju gradova, općina i županija, to je i bio cilj. Na kraju smo uspješnog dana, i ako se na početku nije predviđao drugi krug sad se predviđa, i to s dobrim izgledima za naše kandidate - rekla je Kosor te dodala da će se rezultati analizirati u ponedjeljak u podne u stranci.

Kerum: Ne spavate sa mnom da bi znali kad se budim
SPLIT – Nakon što su rezultati izlaznih anketa pokazali da će u drugi krug izbora za gradonačelnika ući Željko Kerum i Ranko Ostojić, posljednji je komentirao:
- Bahatost se nekima obila o glavu, ne smijemo zaboraviti da je Kerum na početku kampanje imao znatno veću prednost koja se sada istopila upravo zbog načina na koji je vodio kampanju.

Nakon prvih izlaznih anketa Željko Kerum je rekao da je zadovoljan kako su mu prošle liste za grad i županiju, ali da je "očekivao svoju pobjedu za gradonačelnika u prvom krugu".
O Ranku Ostojiću nije želio govoriti.
- Njega ne želim ni vidjeti ni čuti! Uvrijedio me je, rekao da se drogiram. Bio sam na testiranju u petak, onda sam ga tužio za milijun kuna koje ću dobiti i dati udrugama koje liječe narkomane - rekao je Kerum.
Smatra da je današnji lijep i sunčan dan razlog što je dobio manje glasova nego što je očekivao.

- Moja populacija su mladi, a oni su otišli u šetnju i na plažu, da su izbori bili do 21 sat, pobijedio bih odmah u prvom krugu - rekao je Kerum.

Komentirajući rezultate izlaznih anketa na Novoj TV, Kerum je sasuo paljbu i na novinare.
- Favorizirate protivnike, favorizirali ste Ostojića kojeg sam tužio zbog njegove izjave i koji će zbog toga platiti. Pobijedit ću ja kao gradonačelnik, sviđalo vam se to ili ne - rekao je Kerum dodavši da su novinari cijelu kampanju pratili neprofesionalno, te kako "ne spavaju s njim da bi znali kad se on budi".
- Mi smo apsolutni pobjednici, bitka za grad Split će bit' glatka u drugom krugu. Uvjeren sam bude li drugog kruga da glatko prolazim i postajem gradonačelnik. A očekujem da ćemo imati i znatan udio u županijskom vijeću - poručio je Kerum.

Ivan Kuret, dosadašnji gradonačelnik Splita, prve rezultate čekao je sa suprugom u službenim prostorijama HDZ-a u Splitu.
- Izlazne ankete su nepouzdane i nepovoljne, ali ipak nisam razočaran zbog toga što sam u proteklom mandatu odradio sve pošteno za grad. Split je u zdravom stanju - poručio je Kuret. Raspoloženje u prostorijama HDZ-a je, očekivano s obzirom na rezultate, tmurno.

- Prema prvim neslužbenim rezultatima rezultat je jako dobar. Trebala bi biti pobjeda možda i u prvom krugu - izjavio je Ante Sanader, kandidat HDZ-a za župana splitsko-dalmatinskog i bivši župan. U prostorima županijskog HDZ-a sačekalo ga je mnoštvo kolega i torta sa 49 svijeća, jer mu je rođendan.
Uz pljesak i ovacije "Ante, Ante", Ante slavi rođendan i vjerojatno opet pobjedu kao župan. Nije iznenađen što je nezavisna lista Ž. Keruma za županijsku skupštinu dobila veliki broj glasova zbog toga što grad Split, rekao je, predstavlja 40 posto biračkog tijela županije.

U Đapićevu stožeru nervozu smirivali gledanjem Farme
OSIJEK Krešimir Bubalo, Kandidat za gradonačelnika Osijeka, koji prema prvim izlaznim rezultatima sigurno ide u drugi krug, sretan je zbog postignutog uspjeha. Kako je istaknuo, građani su prepoznali njegov dosadašnji rad kao župana Osječko-baranjske županije, no iznenađen je rezultatima za Gradsko vijeće. Naime, prema prvim rezultatima imaju osvojenih 10 mjesta, a za većinu će im trebati još tri.
Na pitanje s kim bi mogli sklopiti dogovor i koalirati, Bubalo je bio kategoričan.
- Dogovaramo se samo s građanima grada Osijeka - kazao je.

Glavaš za lošu telefonsku vezu s HDSSB-om optužio HDZ i policiju

Nakon prve objave izlaznih anketa u stožeru HSP-a i HDZ-a u Osijeku nervoza se smirivala gledanjem Farme. Okupljeni nisu htjeli komentirati ankete, a iako je bio najavljen za 19 sati, Anto Đapić nije došao ni sat i pol kasnije.

Zlajo i Obi odnijeli pobjedu u prvom krugu!
ISTRA – Ide Obi! Obi! Obi! - dočekali su u stožeru SDP-a Vojka Obersnela koji je došao u bijeloj majci s natpisom - Samo prvi krug!
- Očekivao sam dobre rezultate, ali ne i ovoliko dobre. Rezultati obvezuju, a ja u ponedjeljak već imam dogovorenu kavicu sa suradnicima pa oštar radni dan. Riječanke i Riječani, hvala na povjerenju, opravdat ću ga - poručio je Obersnel.

Dodao je kako svatko tko uđe u kampanju s mjesta gradonačelnika ima veliku prednost u kampanji, osim ako za mandata nije napravio neku kardinalnu grešku. U izbornom stožeru SDP-a raspoloženje je raslo kako su pristizali rezultati glasovanja iz DIP-a. U stopu ga je dobrim rezultatima pratio stranački kolega, kandidat za još jedan mandat na čelu Primorsko-goranske županije Zlatko Komadina.

- Rezultati koje smo čuli večeras bude optimizam. Imamo veliku šansu zatvoriti pobjedom već prvi krug - optimističan je Komadina.
- No županija je velika pa treba biti oprezan - dodaje. Komadina je komentirao kako je odaziv osrednji, osim u malim sredinama.
- Ako građani žele promjenu vlasti, izlaze na izbore i mijenjaju je, jer imaju veću motivaciju. Zato je u županiji veći odaziv nego u Rijeci, kaže Komadina

U stožeru HDZ-a orila se pjesma bez obzira što Vesna Buterin nije ušla u drugi krug, a Josip Borić dobio je oko 15 posto glasova (do 22 sata). Borić je, kaže, zadovoljna jer su mjesta na kojima je HDZ na vlasti ostala bez promjena, a on je najviše glasova dobio s otoka, koji su mu i bili izborna baza.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije