Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zastupnici potvrdili izbor glavnoga državnog odvjetnika

Bajićev treći mandat: prisegu daje pred Bebićem 25. travnja

bajić
Boris Šćitar/PIXSELL
12.02.2010.
u 12:22

Za tu su odluku, nakon burne cjelodnevne rasprave u četvrtak, danas glasovala 83 zastupnika, 34 su bila protiv, a jedan suzdržan. Mladen Bajić nije nazočio glasovanju u Saboru.

Glavni državni odvjetnik i iduće četiri godine bit će Mladen Bajić. Tako je odlučila saborska većina. Za tu odluku glasovala su 83 zastupnika, 34 su bila protiv, a jedan suzdržan. Čak 35 zastupnika nije bilo na glasovanju. Na nagađanja da je dio SDP-a bio protiv tvrdog stava stranke da Bajić ne dobije još jedan mandat, glavni tajnik stranke Igor Dragovan kaže da pri svakom glasovanju u prosjeku nedostaje nekoliko zastupnika SDP-a.

Mladen Bajić nije bio u Saboru pri raspravi, ali ni na glasovanju o svom imenovanju na iduće četiri godine. Novi, treći mandat Mladenu Bajiću, počet će 25. travnja 2010. Prisegnut će pred predsjednikom Sabora Lukom Bebićem. Na kraju ovotjednog zasjedanja Sabora Bebić je pozvao sve zastupnike 18. veljače na ustoličenje novog predsjednika RH Ive Josipovića.

Prihvaćeno je i izvješće o slanju naših vojnika u misiju u Afganistanu od 1. travnja 2008. do 30. rujna 2009. U Afganistanu je trenutačno 295 hrvatskih vojnika – čulo se tijekom rasprave.

Državni tajnik u MORH-u Pjer Šimunović istaknuo je da je ovo razdoblje obilježeno općim povećanjem razine nesigurnosti i nestabilnosti u cijelom Afganistanu. Naši su pripadnici motivirani, a o tome govore pohvale savezničkih snaga, dodao je Šimunović.

Ključne riječi

Komentara 25

MA
maxresist
12:38 12.02.2010.

Kritike koje oporba daje Bajiću,realna je i stoji da je bio spavač tj čekao,međutim od kada je čelu vlade premijerka započeti su brojni procesi,zatvori su prepuni menagera i rezultati su očiti stoga ga treba pustiti da završi započeto jer si ne možemo dopustiti novo politiziranje i izrade akcijskih planova od strane novog odvjetnika.

OB
-obrisani-
19:04 12.02.2010.

12.02.2010. u 12:40h 45kamocemo je napisao/la: prznanje BAJICU od JACE ..za stan..!! Kaj ti 45kamocemo (novi nick istog idiota ili se ipak radio drugom, novom idiotu ?) misliš da su svi tako sitne i jadne duše, kao ti, bijedniče ?e ? A ti Mihac ako znas za sve te milijune eura prijavi, ovako ispadaš veći kreten i od onih koji su te priče i demagogije lansirali !

Avatar ljutatrava
ljutatrava
14:33 12.02.2010.

...ee sada neka nam Bog pomogne!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije