Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Baby boom: U kolovozu rođeno 54 djece više nego u isto vrijeme lani

rodilište
Dino Stanin/VLM
23.09.2009.
u 19:28

Lani se u zadarskoj bolnici rodilo 1793 djece, 80 više nego 2007., a u 2009. novorođenčadi bi moglo biti više od 1900.

Svaki mjesec, a osobito posljednja tri, imamo porast broja novorođenčadi. Međutim, kolovoz je premašio sva očekivanja: rođeno je čak 54 djece više nego lani u isto vrijeme - kaže glavna sestra u zadarskome rodilištu Lidija Buterin.

Da se na zadarskome području osjetno povećava broj stanovnika, potvrđuje i prošlotjedni izvještaj Državnoga zavoda za statistiku u kojemu stoji da je najveći porast stanovništva u 2008. upravo u Zadarskoj županiji - 1613 ili 0,93 posto.

- Naše rodilište od 2005. godine bilježi stalan rast broja poroda, i to su podaci koji se uklapaju u migracijske i ekonomske tokove koji su zahvatili naš kraj - ističe dr. Branko Dukić, šef Odjela za ginekologiju i porodiljstvo u Općoj bolnici Zadar.

Lani je u Zadru rođeno 1793 djece, 80 više nego 2007., a u prvih osam mjeseci ove godine, rodilo ih se 1318 i prema svim predviđanjima, do kraja godine vjerojatno će se roditi oko 1900 novorođenčadi.

- Na dobrome smo glasu, pa je i to razlog tolikog povećanja poroda. I tu je veliku ulogu odigrao ljudski faktor. Imamo educirano mlado osoblje i jako dobre uvjete, zbog čega je i mortalitet vrlo nizak. Zbog svega toga događa se i to da nam dolaze rađati žene iz Zagreba, Splita, Trogira, Šibenika, a ono što je najvažnije, Zadranke ostaju rađati u svome gradu - ističe dr. Branko Dukić.

Ključne riječi

Komentara 2

LI
Libela
19:58 23.09.2009.

To je samo Zadar, a slično je i u Splitu. Gdje turizam donosi lovu žene rado rađaju.

AG
Agramer198
20:14 23.09.2009.

Ma nije samo Zadar, ne znam točno gdje sam to čitao, ali navodno u zadnjih 5-6 godina imamo porast broja poroda koji je konstantan.. Što je dobro, treba nadoknaditi sve malde živote izgubljene u Domovinskom ratu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije