Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
šire se u BIH

Arapi naseljavaju Ilidžu, Konjic, Jablanicu, mostarsku Bunu…

šeik
Foto: Reuters/Ilustracija
17.04.2017.
u 09:16

Blizina Travnika, u kojem na privatnim fakultetima studira veliki broj turskih i studenata arapskog porijekla, privukla je Arape da ljetne mjesece provode upravo na Vlašiću.

Državljani arapskih zemalja nastavljaju s ekspanzijom na teritorij BiH, točnije na Vlašić. Posrednici se, s dolaskom proljeća, sve više raspituju za kupovinu zemljišta na ovoj planini, a objekti koji su započeti prošle godine skoro su izgrađeni, piše Dnevni avaz, prenosi Vecernji.ba.

Traže se veće, distancirane, parcele koje nisu u blizini ceste koja vodi do Babanovca, gdje se nalaze ekskluzivni vlašićki hoteli i oko tri tisuće vikendica.

List piše kako je poznato je da Arapi u zadnjih nekoliko godina naseljavaju i sarajevsku Ilidžu, Konjic, Jablanicu, mostarsku Bunu…

Kako navodi Avaz Arapi na Vlašiću žele ulagati u hotele i trgovačke centre, koji bi se nalazili u blizini kompleksa već izgrađenih vikendica, ali ne i glavnog centra na Babanovcu.

Pored toga, najavljena je i gradnja još stotinjak kuća.

Blizina Travnika, u kojem na privatnim fakultetima studira veliki broj turskih i studenata arapskog porijekla, privukla je Arape da ljetne mjesece provode upravo na Vlašiću.

Već sada pune smještajne kapacitete, ali istovremeno ulažu i novac.

>>Saudijski veleposlanik traži da se strancima u BiH omogući kupnja nekretnina

Ključne riječi

Komentara 110

LO
longvillager
10:06 17.04.2017.

Sin Arapina: „Reci mi tata, kakav je ovo čudan šešir koji nosimo?“ Tata Arapin: „Nije to sine šešir, ovo je naša arapska marama koju muškarci nose preko glave u pustinji, a štiti od jakog sunca.“ Sin: „A zašto nosimo ovuo ovu haljinu?“ Tata: „ Nije to haljina, to je džalabija, odjeća koja vrlo pouzdano štiti od jakog pustinjskog sunca.“ Sin: „A zašto nosimo ove ružne cipele?“ Tata: „Nisu to sine cipele, to su posebne sandale kako bi se spriječile opekotine koje mogu nastati od hodanja po vrelom pustinjskom pijesku“ Sin: „Hmmm, ako je sve to zbog jakog pustinjskog sunca, koji ćemo onda mi k**** na Ilidži?!?!“

SE
selbivoje
11:20 17.04.2017.

hahahahaha koji vic, jos se smejem, reci mi sto je to "marama" pa ono "sandal" da se jos vise nasmejem, haha cuo sam jos jedan drugi vic, pita turcin naseg zemljaka jel ovo "bunar" ?-a nas zemljak mu veli "too je rupa okrugla ili cetvrtasta duboka, sazidana kamenjem ili betonom ,a u njoj voda, i iz nje izvlacimo vodu sa "kofom"

Avatar toxic alien
toxic alien
13:32 17.04.2017.

Sta ces, to im Alija ostavio u amanet, njima i turskom sultanu..., da se nasele i sve "vlahe" rasele. Kad naprave dovoljno dzamija po Hrvatskoj, eto njih i tamo da "ulazu" u nekretnine i biznise.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije