Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
silovanje i ubojstvo

Novo suđenje Paravinji 3. srpnja! Nazočit će i Antonijina obitelj

paravinja
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
1/6
05.06.2014.
u 11:38

Vrhovni sud nedavno je djelomično ukinuo prvostupanjsku presudu kojom je Paravinja bio osuđen na 40 godina zatvora uz obrazloženje da nije dokazan pokušaj silovanja

Na danas održanom pripremnom ročištu na suđenju Draganu Paravinji za pokušaj silovanja i teško ubojstvo maloljetne Drnišanke Antonije Bilić, Županijski sud u Šibeniku odlučeno je da će se prva rasprava održati 3. srpnja.

Kako doznajemo, na pripremnom ročištu Paravinja je opet poricao krivnju i bahato tvrdio da je sve namješteno. Paravinja je od presude vidno smršavio, no i dalje se drži izrazito drsko bez imalo kajanja. Odvjetnik obitelji Bilić Vinko Ljubičić novinarima je po izlasku iz sudnice rekao da su sve strane iznijele prijedloge dokaza.

Odvjetnica Paravinje Ankica Giljanović novinarima je poručila da je postupak i dalje tajan i kako je time sve rečeno. Odbila je i dati odgovor na upit o neslužbenoj informaciji da je Paravinja zatražio njezino izuzeće. Tako ta informacija nije potvrđena.

Podsjetimo, Vrhovni sud nedavno je djelomično ukinuo prvostupanjsku presudu kojom je Paravinja bio osuđen na 40 godina zatvora uz obrazloženje da nije dokazan pokušaj silovanja, temelj za kvalifikaciju teškog ubojstva.

Antonija Bilić posljednji put je viđena prije gotovo tri godine odnosno 7.lipnja 2011. na čikolskom mostu netom prije ulaska u kamion ovog i ranije osuđivanog silovatelja. Uoči pripremnog ročišta novinarima se obratio odvjetnik Vinko Ljubičić koji je istaknuo da poštuje sudske odluke, ali da teško može razumjeti ukidanje presude od strane Vrhovnog suda nakon svih iznesenih dokaza i vještačenja.

Riječ o pripremnom ročištu na kojem će utvrditi tijek procesa i datum suđenja. Obitelj Bilić će nazočiti suđenju, ali u ovom trenutku im je jako teško jer za dva dana se obilježava tri godine od smrti Antonije rekao je Vinko Ljubičić.

>>Paravinja 5. lipnja opet na sudu: Je li ubojstvo Antonije 'klasično' ili teško?

Komentara 8

Avatar tituš
tituš
11:24 05.06.2014.

Monstruma objesiti za jaja kod Tvornice glinice u Obrovcu, tako da ga vrane požderu, ovo što još ima na njemu, a ako ne tako neka ga ona fina prašina iz jezera glinice zauvijek konzervira. Više od toga ogorčen sam na Vrhovni sud koji je propitivao odluku nižeg suda temeljenu na ocjeni okrutnog ubojstva. Što oni misle u Vrhovnom sudu, da je ovaj monstrum uzeo dijete u kabinu kako bi mu je krasila ili je uzeo da bi joj učinio dobro, pa ju na kraju mučki ubio. 100 godina malo bi mu bilo, a bogme gdje će savjesti sudaca, neka se upitaju!

MX
Mister X
16:28 05.06.2014.

Nečiji život vrijedi 40 godina robije a drugi za isto ugašen život samo 5 - 7 godina dobije . i manje I to nje pravda na balkanski način ...

MX
Mister X
10:53 05.06.2014.

Ti imaš 5 godina ili 6? Nikako 17...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije