Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽIVOTNE PRIČE BY DEA REDŽIĆ

Ante Kotromanović prvi put otkriva: Zbog Gotovine sam ušao u SDP, a Ratka Mladića gađao zoljom

Zagreb: Ante Kontromanović gost u studiju Večernjeg lista
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
1/12
14.04.2024.
u 19:00

Ante Kotromanović u emisiji Životne priče otvorio dušu Dei Redžić i progovorio o svom djetinjstvu, Domovinskom ratu, ulasku u politiku, ali i o Anti Gotovini te susretima s Aleksandrom Vučićem i Ratkom Mladićem...

Niz je različitih uloga i funkcija koje stanu ispred imena Ante Kotromanovića i svaka je u njegovom životopisu nezaobilazna, pa smo na početku razgovora u novoj epizodi Životnih priča by Dea Redžić, našeg gosta pitali koja je njemu najdraža i kako se predstavlja. Vojnik, političar, umirovljeni brigadir, bivši ministar obrane, saborski zastupnik, diplomirani novinar, otac dvaju kćeri, poduzetnik i strastveni alpinist - popis je prilično dug. Posljednjih 25 mjeseci tisuće gledatelja Večernji TV-a prate njegove analize rata u Ukrajini, ali područje njegovog interesa otkako je izašao iz politike puno je šire, od poduzetničkih voda do najokrutnijih planinskih vrhova - s Kotromanovićem satima možete razgovarati a da se gotovo ne dotaknete dnevnih političkih zbivanja. S obzirom na predizborni tajming, to baš i nije baš lagan zadatak.

> Pogledajte novu emisiju i životnu priču Ante Kotromanovića u videu:

Novinarki Dei Redžić bio je idealan gost te je pred kamerama Večernjeg lista u razgovoru dužem od sat vremena otkrio drugu stranu svoje ličnosti koju javnost nije imala prilike upoznati. Iako je često pred kamerama, prvi put progovorio je o najtežim obiteljskim trenucima i početku Domovinskog rata, koji mu je u ranim dvadesetim usmjerio život.

VEZANI ČLANCI: 

Iznio je neispričane detalje o danima na frontu, probojima iza neprijateljske linije, nezaboravnim trenucima, kao i o tragedijama koje doživio. Prisjetio se nekih od najhrabrijih ljudi s kojima je ratovao, a s posebnim emocijama govorio je o Anti Gotovini, danima kada ga je upoznao, ali i onima kada je protiv generala podignuta optužnica pred Haaškim sudom. Izazvalo je to lavinu reakcija, a najžešće su dolazile iz Cetinske krajine, gdje će Kotromanović 2001. održati govor za pamćenje i prvi put izvan vojničke službe naći se u fokusu javnosti.

Zašto je pet godina kasnije ušao u SDP i kakve veze Ante Gotovina ima s tim, je li ovo Hrvatska s kojom su zadovoljni danas kada razgovaraju iza kamere i hoće li se vratiti u politiku, iako tvrdi da je iz nje izašao jer nije od toga mogao normalno živjeti – samo su neke od tema koje je otvorio u zanimljivom i iskrenom razgovoru. Govorio je o svom djetinjstvu, roditeljima i bolnim trenucima koji su mu promijenili život, prisjetio se susreta s Aleksandrom Vučićem i Ratkom Mladićem, dotaknuo se budućnosti i poslao poruku mladima u Hrvatskoj, a nije izbjegavao ni neke od aktualnih zapaljivih tema poput pozdrava Za dom spremni i HOS-a

> Sve emisije Životnih priča by Dea Redžić možete pogledati OVDJE.

Životne priče by Dea Redžić novi je projekt Video odjela Večernjeg lista, u čijoj produkciji nastaju i politički intervjui, dnevni komentari, pa i dokumentarno-igrani filmovi. I u novom projektu iskoračit ćemo dalje, poticati razmišljanja, a Dea svoje goste prikazuje u sasvim drugačijem svjetlu, i neće se ispred nje naći samo sportaši. Poznata je po tome da pita pitanja koje drugi nerado pitaju. Ali to ne bi mogla da nema puno utakmica u nogama, nasuprot nje sjedili su nogometaši, skijaši, tenisači, izbornici, bivši ministri, u podcastima koje je vodila uvijek je uspjela iz gosta izvući ono što nisu htjeli reći. Dea se novinarstvom bavi gotovo 20 godina, tijekom kojih je promijenila nekoliko redakcija i nije samo radila intervjue, pisala je i komentare, izvještaje s najvećih sportskih natjecanja, europskih i svjetskih prvenstava te olimpijskih igara, radila reportaže u kojima je objedinjavala strast prema sportu i putovanjima, a s godinama se specijalizirala za teme kriminala u sportu te je svojim pisanjem pomogla iskorijeniti neke od najvećih anomalija hrvatskog sporta. S istom strašću u Večernjem listu preuzela je Premium rubriku na našem portalu, a sada se vraća intervjuima i kameri.

Komentara 15

DO
doktorica
19:39 14.04.2024.

tempirano prije izbora

JB
JOKI_BROKI
20:30 14.04.2024.

Milanovic je dozivijo svoj vrhunac kad se popeo na patriju.

DO
Domi
21:07 14.04.2024.

Kao branitelj, sramim se ovakvih izdajica pripadnika SDP-a!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije