Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROŠLI PUT IH JE BILO 38

ANKETA Hoće li oboriti rekord: Što mislite koliko će zastupnika ove godine koristiti povlasticu '6+6'?

Zagreb: Sabor je raspušten, idemo na izbore
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/6
14.03.2024.
u 15:57

Državu je to 2020. koštalo oko 5,5 milijuna kuna neto, odnosno gotovo 10 milijuna kuna bruto ako se uzme da im je prosječna neto plaća bila 16.000 kuna

Nakon što je 2020. godine raspušten Sabor, čak 38 zastupnika koji nisu ušli u tadašnji novi saziv iskoristilo je mogućnost naknade plaće 6 plus 6. To znači da su šest mjeseci primali punu saborsku plaću, a drugih šest mjeseci dobivali su pola te plaće. Tu je mogućnost koristio svaki četvrti zastupnik, odnosno gotovo 25 posto njih. 

Među onim koji su odlučili iskoristiti tu povlasticu tada su bili Tomislav Panenić, Ivan Pernar, Gordan Maras, Tomislav Saucha, Bruna Esih, Lovro Kuščević, Miro Kovač, Domagoj Mikulić te brojni drugi. Državu je to tada koštalo oko 5,5 milijuna kuna neto, odnosno gotovo 10 milijuna kuna bruto ako se uzme da im je prosječna neto plaća bila 16.000 kuna. 

VEZANI ČLANCI: 

- To je Zakon, mi moramo prvo vidjeti kako prevladati ovu situaciju u kojoj je njima praktički zabranjeno raditi godinu dana. Svi oni koji bi trebali doći na upravljačke pozicije nemaju to pravo. Dakle, to je jedna vrlo neugodna situacija u kojoj čovjek praktički godinu dana ništa ne može raditi i onda ide na državne jasle, što isto nije simpatično. Tu bi možda trebalo potražiti neko rješenje kojim će se omogućiti ljudima da rade i onda ne bi bilo potrebe za 6+6 - komentirao je tada Gordan Jandroković nakon što su mu novinari postavili pitanje o brojnim zastupnicima koji koriste pogodnost '6+6'. 

Što mislite, koliko će ove godine zastupnika koji ne uđu u Sabor iskoristiti ovu povlasticu, je li moguće da će ih biti više od 38? 

Što mislite koliko će zastupnika koristiti naknadu plaće '6+6'?

GALERIJA FOTO Tko je smršavio, a tko je mijenjao frizuru? Evo koliko su se promijenili zastupnici u četiri godine

Zagreb: Sabor je raspušten, idemo na izbore
1/17
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije