Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Anka Mrak Taritaš: Suverenizam je drugo ime za nacionalizam

Zastupnica GLAS-a rekla je da građani biraju između dvije Europe, jedna je ona Orbanovska, a druga je tolerantna i liberalna.
04. travnja 2019. u 15:32 49 komentara 870 prikaza
Anka Mrak Taritaš i Giovanni Sponza
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Kandidatkinje Amsterdamske koalicije Anka Mrak-Taritaš (GLAS), Diana Topčić-Rosenberg (GLAS) i dr.sc. Mira Morović (Hrvatski Laburisti) održale se u Splitu konferenciju za medije na temu predstojećih izbora za Europski parlament koji će se održati u 26 svibnja.

NMost Europski parlament Most predstavio kandidate za europske izbore: Očekujemo dva mandata

Anka Mrak-Taritaš rekla je kako se radi o najvažnijim izborima u povijesti Eurospke unije. Istaknula je kako je na posljednjim izborima izašlo samo 25 posto birača, dok se 75 posto zakona po kojima živimo donosi u Bruxellesu i pozvala na izbore.

- Građani na europskim izborima biraju između dvije Europe, s jedne strane Europe koju simbolizira Orbanova žilet-žica i kaos Brexita i s druge strane otvorene i tolerantne Europe liberalno-demokratskih vrijednosti – rekla je Mrak-Taritaš. Dodala je kako za razliku od većine drugih stranaka koje su zauzele suverenističke pozicije, Amsterdamska koalicija je najžešća proeuropska opcija.

- Za nas je suverenizam samo blaža riječ za nacionalizam kojemu svjedočimo u posljednje vrijeme u Hrvatskoj i Europskoj uniji – zaključila je predsjednica GLAS-a.

SDP Krapinsko-zagorski SDP Za rezultat EU izbora odgovarat će Bernardić, nas nije uvažio

Diana Topčić- Rosenberg je sitaknula kako EU stavlja snažan naglasak na sudjelovanje civilnog društva.

- I zato se u Europskom parlamentu, najvažnijoj političkoj pozornici na svijetu, želim se boriti za Europu socijalno uključenih i angažiranih građana te za razvoj civilnog društva – poručila je Topčić-Rosenberg.

Splićanka Mira Morović je istaknula kako je važno da Hrvatska preuzme europske vrijednosti, između ostalog, i vrijednosti radničkih prava kako se ljudi koji su zaposleni ne bi dovodili u situaciju da nemaju niti jedan dan u tjednu slobodan, da im se ne poštuje radno vrijeme i slično.

Dan otvorenih vrata MUP-a povodom natječaja kojim traže 750 mladih policajaca

Koronavirus Italija
NAŠ DOPISNIK SVJEDOČI KAOSU U ITALIJI
‘Ovdje se događa nešto čudno, virus je možda mutirao’
Divaaa
BEAUTY OTKRIĆE
Konačno sam pronašla rutinu za čišćenje i njegu lica
 • Avatar Krckan
  Krckan:

  Daj malo polakše sa ovakvim fotografijama, pa ak me sad nije šlogovalo..faca ko mitološka Meduza. Samo joj još zahodska četka fali, ona od 300 kuna što ih prodavala u Gunji. I još bi da priupitam lepojku oklen joj 700 000 ... prikaži još! eura za vilu na moru?!!

 • DjD:

  A regija je drugo ime za Jugoslaviju

 • moškov:

  Tisucu puta je bolje biti hrvatski nacionalist ...nego javno propagirati jugosovinizam u drzavi hrvatskoj i jos za to dobivati placetinu....